suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Joroisten kunta

Ryhmäperhepäivähoito

  • Palvelu
  • Joroinen
  • Julkinen palvelu

Joroisissa toimii kaksi ryhmäperhepäiväkotia, Kolmalla ja kirkonkylällä. Kolman ryhmis sijaitsee vanhalla koululla ja on yleensä avoinna ma-pe klo 6.30–17.00. Koulun piha sekä ympärillä olevat pellot, rannat ja metsät tarjoavat vaihtelevat liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet. Kirkonkylälle rivitaloon Opintielle lähelle Päiväkoti Pyrriä perustettiin tammikuussa 2012 ryhmäperhepäiväkoti. Opintien ryhmäperhepäiväkoti Pörriäiset on avoinna yleensä ma-pe klo 6.30–17.00.

Ryhmäperhepäiväkodissa työskentelee lastenhoitajia ja perhepäivähoitajia. Toiminta perustuu valtakunnallisen varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin ja paikalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan. Lapselle laaditaan oma varhaiskasvatussuunnitelma yhteistyössä huoltajien kanssa.

Toimi näin

Tee hakemus viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatuspaikan. Varhaiskasvatusta voi hakea ympäri vuoden. Maaliskuussa on tehostettu hakuaika toimintavuoden alussa varhaiskasvatuksen aloittaville lapsille. Toimintavuosi on 1.8.-31.7. Varhaiskasvatuspaikkaa tulee hakea riittävän ajoissa, mieluiten heti, kun tarve ajankohtaistuu, esimerkiksi hoitovapaan päättyminen tai opiskelupaikan vastaanottaminen.

Hakemuksen voi perua, jos varhaiskasvatusta ei tarvita. Mikäli varhaiskasvatuksen tarve ei ole ennakoitavissa esim. työllistymisen tai opiskelupaikan saamisen johdosta, hae varhaiskasvatuspaikkaa viimeistään kaksi viikkoa ennen varhaiskasvatuksen aloittamista.

Varhaiskasvatukseen hakeminen tehdään ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella. Paperinen hakulomake löytyy Joroisten kunnan kotisivuilta. Lomakkeita saa myös varhaiskasvatuksen toimistosta.

Hoitopaikkapäätöksen mukana perheille lähetetään tuloselvityslomake, joka tulee palauttaa varhaiskasvatuksen toimistoon tarvittavine liitteineen ensimmäisen hoitokuukauden aikana. Varhaiskasvatuksessa on käytössä hoitoaikaperusteinen laskutus. Arvioi laskutusta varten lapsesi hoitopäivien yhteenlaskettu tuntimäärä kuukaudessa.

Asiakasmaksusta lähetetään kirjallinen päätös kotiin. Perhe voi myös hyväksyä korkeimman maksun perimisen, jolloin tuloselvityksen liitteitä ei tarvitse toimittaa.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsenne, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen lapsenne voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Vanhemmat maksavat hoidosta kunnalle.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa kunnan ryhmäperhepäivähoidosta, joka on varhaiskasvatuslain mukaista varhaiskasvatusta. Ryhmäperhepäivähoito toimii tarkoitukseen erikseen varatussa tilassa. Jokaiselle lapselle laaditaan oma varhaiskasvatussuunnitelma.

Ryhmässä on tavallisesti kaksi hoitajaa. Tällöin ryhmässä voi olla yhtä aikaa hoidossa enimmillään kahdeksan lasta, jotka eivät vielä ole perusopetuksessa. Samanaikaisesti heidän kanssaan ryhmässä voi olla myös kaksi esiopetuksessa tai perusopetuksessa olevaa lasta. Erityisistä syistä ryhmässä voi toimia kolme hoitajaa, jolloin lapsia voi olla enimmillään 12.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJoroisten kunta
Palvelusta vastaaJoroisten kunta
Alue Joroinen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Joroisten kunta
Päivitetty: 15.10.2019