suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Joroisten kunta

Ryhmäperhepäivähoito

  • Palvelu
  • Joroinen
  • Julkinen palvelu

Joroisissa toimii ryhmäperhepäiväkoti Kolman kylällä. Kolman ryhmis sijaitsee vanhalla koululla ja on yleensä avoinna ma-pe klo 6.00–17.00. Koulun piha sekä ympärillä olevat pellot, rannat ja metsät tarjoavat vaihtelevat liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet.

Ryhmäperhepäiväkodissa työskentelee lastenhoitajia ja perhepäivähoitajia. Toiminta perustuu valtakunnallisen varhaiskasvatussuunnitelman perus ...

Toimi näin

Varhaiskasvatuspaikkaa tulee hakea riittävän ajoissa, viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatuspaikan esimerkiksi hoitovapaan päättyessä. Hakemuksen voi perua, jos varhaiskasvatusta ei tarvita. Mikäli varhaiskasvatuksen tarve ei ole ennakoitavissa esim. työllistymisen tai opiskelupaikan saamisen johdosta, varhaiskasvatuspaikkaa tulee hakea viimeistään kaksi viikkoa ennen varhaiskasvatuksen aloittamista. Varhaiskasvatukseen hakeminen tehdään ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella. Paperinen hakulomake löytyy Joroisten kunnan kotisivuilta.

Päätöksen mukana perheille lähetetään asiakasmaksun määrittämistä varten tuloselvityslomake, joka tulee palauttaa varhaiskasvatuksen toimistoon tarvittavine liitteineen ensimmäisen hoitokuukauden aikana. Varhaiskasvatuksessa on käytössä tuntiperusteinen laskutus.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa ryhmäperhepäivähoidosta, joka on varhaiskasvatuslain mukaista varhaiskasvatusta.

Ryhmässä on tavallisesti kaksi hoitajaa. Tällöin ryhmässä voi olla yhtä aikaa hoidossa enimmillään kahdeksan lasta, jotka eivät vielä ole perusopetuksessa. Samanaikaisesti heidän kanssaan ryhmässä voi olla myös kaksi esiopetuksessa tai perusopetuksessa olevaa lasta. Erityisistä syistä ryhmässä voi toimia kolme hoitajaa, jolloin lapsia voi olla enimmillään 12.

Palvelun toteuttaa

Joroisten kunta

Palvelusta vastaa

Joroisten kunta
Tekstistä vastaa: Joroisten kunta
Päivitetty: 17.6.2022