suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porvoon kaupunki

Ruori - palveluneuvontaa ikäihmisille

  • Palvelu
  • Porvoo
  • Julkinen palvelu

"Saisinkohan jostain siivousapua? Missä järjestetään vesijumppaa? Voinko saada ateriapalvelun kotiin? Kuinka äitini pääsee palvelutaloon?"

Jos et tiedä, mistä löytäisit oikean palvelun, tule Ruoriin. Olemme keskittäneet ikäihmisten palveluneuvonnan yhdelle luukulle. Ruorin neuvontapalvelu on maksutonta.

Ruorilla on tiedot julkisista, yksityistä sekä yhdistysten ja järjestöjen palveluista. Autamme valitsemaan juuri Sinulle parhaiten sopivat palvelut. Selvitämme kanssasi, voitko saada palveluihin tukea tai Kelan etuuksia.

Haluamme helpottaa asiointiasi. Tavoitteemme on, että ikäihmiset voivat asua turvallisesti ja mukavasti omassa kodissaan.

Lisätietoa löytyy Porvoon kaupungin verkkosivuilta (Näin asioit-välilehti).

Toimi näin

Soita tai tule käymään ilman ajanvarausta.

Jos täytät yhteydenottopyynnön, me otamme Sinuun yhteyttä. Voimme tarvittaessa sopia myös ajan palvelukoordinaattorin kotikäynnille.

Neuvonta on ilmaista.

Palomäen palvelukeskus, Adlercreutzinkatu 25–27Avoinna ma-pe klo 9–15Puh. 040 676 1414

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Ikääntyville tarjotaan ohjausta ja neuvontaa sosiaali- ja terveyspalveluiden käytössä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita ikääntyville on tarjolla kotiin ja mitä palveluita voi saada kodin ulkopuolella. He opastavat palveluihin hakeutumisessa ja kertovat, mitä niiden käyttö edellyttää. Neuvontaa saa tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja niiden yhteensovittamiseen.

Ikääntyvä voi saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Palveluohjaajat voivat tehdä palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelusta vastaaPorvoon kaupunki
Palvelun toteuttaaPorvoon kaupunki
Alue Porvoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Porvoon kaupunki
Päivitetty: 16.1.2020