suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porvoon kaupunki

Ruori - palveluneuvontaa ikäihmisille

  • Palvelu
  • Porvoo
  • Julkinen palvelu

Ruori auttaa porvoolaisia ikäihmisiä ja heidän omaisiaan löytämään oikeaa tietoa ja palvelua sekä helpottaa asiointia. Neuvonta on maksutonta.

Porvoon kaupunki on keskittänyt ikäihmisten palveluneuvonnan yhdelle luukulle. Palveluneuvonta Ruori auttaa pienissä ja isommissa kysymyksissä. Asiasi voi koskea esimerkiksi siivousapua, eläkeikäisten vesijumppaa tai palvelutaloon muuttamista.

Ruorilla on tiedot julkisista, yksityistä sekä yhdistysten ja järjestöjen palveluista. Autamme valitsemaan juuri sinulle parhaiten sopivat palvelut. Selvitämme kanssasi, voitko saada palveluihin tukea tai Kelan etuuksia.

Toimi näin

Soita tai tule käymään ilman ajanvarausta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Ikääntyville tarjotaan ohjausta ja neuvontaa sosiaali- ja terveyspalveluiden käytössä. Neuvojat kertovat, mitä palveluita ikääntyville on tarjolla kotiin ja mitä palveluita voi saada kodin ulkopuolella. He opastavat palveluihin hakeutumisessa ja kertovat, mitä niiden käyttö edellyttää. Neuvontaa saa tarvittaessa myös taloudellisten tukien hakemiseen ja niiden yhteensovittamiseen.

Ikääntyvä voi saada neuvontaa esimerkiksi puhelimitse tai asioimalla palvelupisteessä. Palveluohjaajat voivat tehdä palveluihin liittyviä päätöksiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPorvoon kaupunki
Palvelusta vastaaPorvoon kaupunki
Alue Porvoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Porvoon kaupunki
Päivitetty: 4.6.2021