suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lapinlahden kunta

Ruokapalvelut

  • Palvelu
  • Lapinlahti
  • Julkinen palvelu

Lapinlahden kunnan ruokapalvelut toimivat tukipalveluna järjestämällä ja tuottamalla kunnan eri toimialueille terveellisiä ja ravitsemissuositusten mukaisia ateriapalveluja eri asiakasryhmille kustannustehokkaasti. Ravitsemuksessa huomioidaan erityisruokavaliot asiakaskohtaisesti tarpeen mukaan.

Palveluja tuotetaan päiväkodeille, kouluille, terveyskeskuksen osastoille, palvelutaloille ja asumisyksiköille. Kotona asuville ikä-ihmisille tarjoamme kotipalveluaterioita suoraan kotiin toimitettuina, jolla pyritään edistämään asiakkaan kotona asumista.

Huolehdimme henkilöstöruokailun tarjonnasta ja valmistamme tarjottavan ruuan terveellisesti ja noudattaen ravitsemussuosituksia.

Koulukeittiöt ovat auki arkisin ja keittiöissä tarjotaan aterioita päiväkotien, esikoulujen ja peruskoulujen asiakkaille. Koulujen valmistuskeittiöitä on yksi, Varpaisjärven koulukeittiö Varpaisjärvellä.

Monitoimitalon valmistuskeittiö on muuttunut Monarin palvelukeittiöksi v.2021 alkaessa, jossa tarjoillaan kouluateriat Matin ja Liisan koulun oppilaille sekä koulun henkilökunnalle. Monarin palvelukeittiö sijaitsee uuden alakoulun yhteydessä.

Kokopäiväkeittiöt ovat auki viikon jokaisena päivänä ja keittiöissä valmistetaan kaikki päivän tarjottavat ateriat. Kokopäiväkeittiöitä ovat Terveyskeskuksen ravintokeskus, jossa valmistetaan aterioita päiväkoteihin, kouluihin, terveyskeskukseen, palvelutaloihin, asumisyksiköihin ja kotipalveluaterioita koteihin. Varpaisjärven palvelukeskus Orvokin keittiö Varpaisjärvellä valmistaa ateriat palvelukeskuksen omille yksiköille sekä kotipalveluaterioita koteihin.

Henkilöstöruokailua järjestetään Terveyskeskuksen ravintokeskuksessa ja Varpaisjärven palvelukeskuksen Orvokissa arkisin.

Ateriat toimitetaan kaikille asiakkaille päivittäin kuumana.

Valmistuksessa otetaan huomioon ravitsemussuosituksien lisäksi kotimaisuusaste ja lähiruoan käyttö.

Toimi näin

Ateriatilaukset tehdään asiakkaan tai asiakkaan edustajan toimesta sähköisesti keittiöille.

Kotipalveluaterioiden tilaamisesta/toimituksen saamisesta on hyvä olla yhteydessä kotipalvelun henkilöstöön.

Kenelle ja millä ehdoin

Todistus erityisruokavaliosta.

Palvelu on maksullinen.

Koululounas ja välipala on oppilaille maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLapinlahden kunta
Palvelusta vastaaLapinlahden kunta
Alue Lapinlahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lapinlahden kunta
Päivitetty: 16.1.2021