suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siikajoen kunta

Ruokailu päiväkodeissa, esikoulussa ja kouluissa

  • Palvelu
  • Siikajoki
  • Julkinen palvelu

Voit käydä ruokailemassa maksuttoman kouluaterian koulupäivinä. Myös lukiolaisille kouluruoka on ilmaista, kun opiskelu tapahtuu koululla. Varhaiskasvatuksessa olevat lapset ruokailevat hoitopaikassaan. Kaikki välipalat ja ruoat sisältyvät vahaiskasvatuksen kuukausimaksuihin.

Kouluateria tukee hyvinvointiasi ja vahvistaa terveyttä edistäviä ruokailutottumuksia. Lounas kattaa kolmanneksen päivitt ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Palvelun toteuttaa

Siikajoen kunta

Palvelusta vastaa

Siikajoen kunta
Tekstistä vastaa: Siikajoen kunta
Päivitetty: 15.9.2021