suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salon kaupunki

Ruokailu päiväkodeissa, esikoulussa ja kouluissa

  • Palvelu
  • Salo
  • Julkinen palvelu

Monipuolinen ateria ylläpitää vireystasoa koulupäivän aikana ja ohjaa terveyttää edistäviin ruokatottumuksiin.

Koululounas on suunniteltu monipuoliseksi, vaihtelevaksi ja ravitsemuksellisesti täysipainoiseksi kokonaisuudeksi. Koulujen ruokalista on kahdeksan viikon kiertävä lista, jossa huomioidaan juhlapyhät ja erilaisia teemoja mahdollisuuksien mukaan. Lounaalla tarjotaan lämmin pääruoka lisäkke ...

Toimi näin

Erikoisruokavaliota tarvitessa otetaan aluksi yhteys lapsen neuvolan terveydenhoitajaan ja varhaiskasvatuksen sivustoilta löytyy opas erityisruokavalion järjestämisestä päivähoidossa.

Erityisruokavaliot, joihin on lääketieteelliset tai eettiset syyt, huomioidaan kouluruokailussa. Oppilaiden tulee toimittaa tiedot erityisruokavaliosta koulun terveydenhoitajalle. Erityisruokavaliota noudattavien on ilmoitettava poissaoloistaan koulun keittiöön.

Kenelle ja millä ehdoin

Päiväkotien yhteydessä toimii valmistuskeittiöitä: Anisten päiväkodissa, vuorohoitoa järjestävässä Torikadun päiväkodissa. Kuusjoen koulukeittiössä, joka sijaitsee Kuusjoen koulun ja päiväkodin yhteydessä. Lokakuussa 2017 aloitti Perniössä uusi Lampolan päiväkoti ruuan valmistuksen. Kaikkiin muihin päiväkoteihin lounasateriat ja välipalat toimitetaan valmistavista keittiöistä.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat kuukausittaisissa varhaiskasvatusmaksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset, ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ja kansanopistossa opiskelevat oppivelvolliset ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Palvelun toteuttaa

Salon kaupunki

Palvelusta vastaa

Salon kaupunki
Tekstistä vastaa: Salon kaupunki
Päivitetty: 22.6.2021