suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Honkajoen kunta

Ruokailu päiväkodeissa, esikoulussa ja kouluissa

  • Palvelu
  • Honkajoki
  • Julkinen palvelu

Kouluruokailusta vastaa Attendo. Kouluruoka valmistetaan Attendon keskuskeittiössä, kuljetetaan koululle lämpöastioissa ja tarjoillaan lämpö/kylmävaunuissa. Käytössä on kuuden viikon ruokalista. Ruuan jakelusta, tiskauksesta ja siivouksesta vastaavat koulutyöntekijät. Ruoka-aineallergioista toimitetaan lääkärintodistus terveydenhoitajalle ja/tai varataan aika terveydenhoitajan vastaanotolle allergioiden tai erikoisruokavalioiden selvittämiseksi. Näin saadaan asianmukaiset tiedot ruuanvalmistusta varten Attendon ateriapalveluvastaavalle ja jakelukeittiöihin.

Toimi näin

Ruoka-aineallergioista toimitetaan lääkärintodistus terveydenhoitajalle ja/tai varataan aika terveydenhoitajan vastaanotolle allergioiden tai erikoisruokavalioiden selvittämiseksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Kouluruokailu on maksutonta. Varhaiskasvatuspalvelut ovat maksullisia.

Tausta ja lainsäädäntö

Niin osa-aikaisessa kuin kokopäiväisessä varhaiskasvatuksessa olevat lapset ovat oikeutettuja ruokailuun ja tarvittaviin välipaloihin, joista vanhemmat maksavat hoidon kuukausittaisissa maksuissaan. Esi- ja perusopetuksen oppilaat ovat oikeutettuja kunnan tarjoamaan maksuttomaan kouluateriaan koulupäivinä. Lukiolaiset ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijat ovat oikeutettuja ateriaan vähintään niinä päivinä, joina opetus tapahtuu koulussa.

Päiväkoti- ja kouluruokailun järjestämisessä otetaan huomioon pienten lasten, koululaisten ja opiskelijoiden allergiat ja muut sairaudet, eettiset valinnat ja uskonnon erityispiirteet.

Laki varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista

Laki varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista annetun lain 5 ja 8 §:n muuttamisesta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaAttendo Oy
Muut vastuuorganisaatiotAttendo Oy
Palvelusta vastaaHonkajoen kunta
Alue Honkajoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Honkajoen kunta
Päivitetty: 25.6.2020