suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hyrynsalmen kunta

Ruokailu kunnan varhaiskasvatuksessa

  • Palvelu
  • Hyrynsalmi
  • Julkinen palvelu

Lapsen tasapainoisen ja kokonaisvaltaisen kasvun pohjalla on kasvatuksen, leikin ja vuorovaikutuksen lisäksi ruokailu ja ruokavalio. Kunnan varhaiskasvatuksen ruokailussa lapsi saa hoitopäivien aikana aterian ja välipalan, joka kattaa osan lapsen päivittäisestä ravinto- ja energiatarpeesta. Ruokailussa on mukana myös kasvatuksellisia elementtejä, joissa lapsia pyritään opettamaan säännölliseen ruokailurytmiin, monipuoliseen ja tavalliseen kotiruokaan. Ruoan ja ruokailun roolia halutaan korostaa lasten päivittäisen hyvinvoinnin, terveyden ja jaksamisen ylläpidon yhtenä tärkeänä osana.

Toimi näin

Kunnan varhaiskasvatuksen ateriapalveluissa pyritään ottamaan huomioon lasten yksilökohtaiset erityisruokavaliotarpeet. Nämä tarpeet voivat olla lapsen terveyteen tai kulttuuritaustaan liittyviä.

Vanhempien tulee ilmoittaa erityisruokavaliotarpeesta tai siihen liittyvistä muutoksista varhaiskasvatuksen hakemuksen kautta. Hakemuksen mukaan suositellaan liitettävän myös mahdolliset lääkärin, terveydenhoitajan tai ravitsemusterapeutin antamat todistukset.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatuksen ruokailupalvelut muodostuvat aamupalasta, lounaasta, välipalasta, päivällisestä ja iltapalasta. Valtaosa varhaiskasvatukseen osallistuvista lapsista saa tavallisen hoitopäivän aikana lounaan ja välipalan. Pidempien hoitopäivien aikana, kuten esimerkiksi vuorohoidon aikana lapsi voi saada useamman aterian.

Täytetty hakemus ja sen muut liitteet tulee lähettää Hyrynsalmen varhaiskasvatukseen joko sähköisesti tai postitse paperilla.

Palvelu on maksullinen.

Lasten saamat varhaiskasvatuksen ateriat kuuluvat osaksi varhaiskasvatuksesta perittävää palvelumaksua.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHyrynsalmen kunta
Palvelusta vastaaHyrynsalmen kunta
Alue Hyrynsalmi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hyrynsalmen kunta
Päivitetty: 3.7.2020