suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Rovaniemen kaupunki

Rovaniemen kaupungin Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu
Alue: Rovaniemi
Palvelun kieli: suomi

Tervetuloa osallistumaan Rovaniemen kaupungin kansalaisopiston kursseille, niin entiset kuin uudetkin opiskelijat. Lukemastasi opinto-ohjelmasta löytyy monipuolista kurssitarjontaa taitavien opettajien ohjaamina kaikenikäisille. Lapsille ja nuorille suunnattua taiteen perusopetusta järjestetään kaupungin eri kouluilla.

Moni on jo löytänyt kansalaisopiston kursseista elinikäisen harrastuksen tai uuden elämänsuunnan. Tule sieki!


Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Kaikille kursseille tulee ilmoittautua etukäteen, 7 päivää ennen kurssin alkamista, seuraavasti: Kursseille ilmoittaudutaan Internetissä ja puhelimella tai toimistolle. Sähköpostilla ja tekstiviestillä ei voi ilmoittautua. Maksuttomista tutustumiskäynneistä on luovuttu eli kursseille täytyy aina ilmoittautua 7 päivää ennen kurssin alkamista ja ilmoittautuminen on sitova.


Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Maksu on kurssikohtainen ja on merkitty ohjelmaan kunkin kurssin kohdalle. Katso lisätietoja Rovaniemen kansalaisopiston verkkosivuilta.


Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.


Palvelun toteuttaa: 
Rovaniemen kaupunki