suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä

Röntgen

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kuvaukseen tarvitaan aina lähete. Röntgenissä suoritetaan natiivikuvauksia ja hammaskuvauksia. Röntgenlääkäri lausuu röntgenkuvia 1-2 kertaa viikossa sekä tekee perusultraäänitutkimuksia. Palvelu on maksuton julkisen terveydenhuollon lähetteillä. Yksityislääkärin lähettämät tutkimukset ovat maksullisia

Toimi näin

Kuvaukseen tarvitaan aina lähete. Palvelu on maksuton julkisen terveydenhuollon lähetteillä. Yksityislääkärin lähettämät tutkimukset ovat maksullisia.

Kenelle ja millä ehdoin

Julkisessa terveydenhuollossa kuvantamistutkimuksiin tarvitaan aina lääkärin lähete. Yksityiset palveluntuottajat tarjoavat kuvantamispalveluja myös ilman lähetettä.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuvantamista voidaan käyttää apuna sairauksien tutkimisessa ja hoidon seurannassa. Menetelmässä elimestä tai sen osasta muodostetaan eri tekniikoilla kuva tai kuvia. Kuvantamiseen kuuluvat esimerkiksi röntgen- ja tietokonetomografiakuvaukset, magneetti- ja ultraäänitutkimukset, lämpökuvat ja isotooppikartoitukset. Myös elintoimintoja, kuten unta, vireystilaa tai aivojen sähköistä toimintaa, voidaan kuvantaa.

Kuvantamistutkimuksia tekevät sairaalat, terveyskeskukset ja yksityiset palveluntuottajat. Joitakin kuvia voidaan ottaa ja välittää eteenpäin myös potilaan kotoa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä
Palvelusta vastaaPöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä
Alue Aura, Pöytyä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä
Päivitetty: 1.4.2020