suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Romaniperhetyö

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Romaniperheille suunnattua tavoitteellista ja suunnitelmallista perhetyötä perheen kotona.

Työ on suunnattu varhaista tukea tarvitseville perheille, lastensuojelun perheille sekä jälkihuoltonuorille. Perhetyöllä tuetaan arjen hallintaa, vanhemmuutta sekä lasten ja nuorten koulunkäyntiä. Romaniperhetyöntekijät auttavat perhettä myös käytännön asioiden hoitamisessa eri virastoissa.

Avoin perhekerhotoiminta on suunnattu pääkaupunkiseudun romaniperheille. Perhekerhossa järjestetään vanhempien keskusteluryhmiä, ohjattua toimintaa lapsille sekä teemallisia asiantuntijavierailuja. Perhekerhossa on mahdollista saada myös yksilökohtaista ohjausta ja neuvontaa arjen tilanteisiin.

Romaniperhetyöntekijät antavat konsultaatioapua romanikulttuurista sekä romanilasten ja nuorten koulunkäyntiin, koulutukseen ja työllistymiseen liittyvissä asioissa. Lisäksi heiltä saa tukea romaniperheiden kohtaamiseen haasteellisissa asiakastilanteissa esim. lastensuojelussa tai aikuissosiaalityössä.

Romaniperhetyöntekijät järjestävät koulutusta romanikulttuurista ja romaniperheiden kanssa tehtävästä asiakastyöstä. Koulutusta järjestetään kaikille Helsingin kaupungin työntekijöille ja työyhteisöille sekä oppilaitoksille.

Romaniperhetyöntekijät osallistuvat moniammatilliseen verkostotyöhön koko kaupungin tasolla.

Palvelu on asiakkaalle maksutonta.

Kenelle ja millä ehdoin

Romaniperheet

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 4.5.2020