suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Rokotuspalvelut

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu
Alue Vantaa
Palvelun kielet suomi, ruotsi

Tavallisimpia aikuisten rokotuksia saa omalta terveysasemalta. Nämä yleiseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotukset, kuten jäykkäkouristus-kurkkumätä -rokotukset ja MPR-rokotukset (tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko), saa terveysasemalta maksutta.

Matkailijoiden perusrokotukset pistetään terveysasemien rokotusvastaanotoilla. Vastaanotot ovat maksuttomia.

Matkailijoiden erityisrokotteet pistetään matkailijoiden rokotusvastaanotoilla Tikkurilan ja Myyrmäen terveysasemilla. Matkailijoiden rokotusvastaanotto on kaikille vantaalaisille avoin lääkärin vastaanotto, josta peritään terveyskeskusmaksu yli 18-vuotiailta.

Kausi-influenssarokotukset järjestetään joukkorokotuksina terveysasemilla ja ne ovat maksuttomia erityisryhmille. Influenssarokotuksista tiedotetaan vuosittain Vantaan kaupungin internetsivuilla.


Tausta ja lainsäädäntö

Rokotuksilla ehkäistään tartuntatauteja. Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Alle kouluikäisten rokotukset annetaan neuvolassa, ja kouluikäisten rokotuksista huolehtii kouluterveydenhuolto. Useita lapsena ja nuorena saatuja rokotteita pitää tehostaa aikuisiässä.

Aikuisille voidaan lisäksi järjestää rokotuksia sellaista tartuntatautia vastaan, joka voi saada aikaan huomattavaa vahinkoa väestön terveydelle.

Terveyskeskus antaa neuvontaa matkailijoiden rokotuksista ja antaa tarvittavat rokotukset. Nämä rokotteet on kustannettava usein itse.


Palvelun toteuttaa: 
Vantaan kaupunki