suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sysmän kunta

Rokotuspalvelut

  • Palvelu
  • Sysmä
  • Julkinen palvelu

Rokotuksilla ehkäistään tartuntatauteja. Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Alle kouluikäisten rokotukset annetaan neuvolassa, ja kouluikäisten rokotuksista huolehtii kouluterveydenhuolto. Aikuisille kunta voi lisäksi järjestää rokotuksia sellaista tartuntatautia vastaan, joka voi saada aikaan huomattavaa vahinkoa väestön terveydelle. Useita lapsena ja nuorena saatuja rokotteita pitää tehostaa aikuisiässä. Kurkkumätä-jäykkäkouristusrokote annetaan aikuisille kymmenen vuoden välein. SOTE-keskus antaa neuvontaa matkailijoiden rokotuksista ja antaa tarvittavat rokotukset. Nämä rokotteet on kustannettava usein itse.

Sysmässä palvelut tuottaa Terveystalo Oy

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Rokotuksilla ehkäistään tartuntatauteja. Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Alle kouluikäisten rokotukset annetaan neuvolassa, ja kouluikäisten rokotuksista huolehtii kouluterveydenhuolto. Useita lapsena ja nuorena saatuja rokotteita pitää tehostaa aikuisiässä.

Aikuisille voidaan lisäksi järjestää rokotuksia sellaista tartuntatautia vastaan, joka voi saada aikaan huomattavaa vahinkoa väestön terveydelle.

Terveyskeskus antaa neuvontaa matkailijoiden rokotuksista ja antaa tarvittavat rokotukset. Nämä rokotteet on kustannettava usein itse.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSysmän kunta
Alue Sysmä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Sysmän kunta
Päivitetty: 28.8.2019