suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Sysmän kunta

Rokotuspalvelut

  • Palvelu
  • Sysmä
  • Julkinen palvelu
Alue: Sysmä
Palvelun kieli: suomi

Rokotuksilla ehkäistään tartuntatauteja. Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Alle kouluikäisten rokotukset annetaan neuvolassa, ja kouluikäisten rokotuksista huolehtii kouluterveydenhuolto. Aikuisille kunta voi lisäksi järjestää rokotuksia sellaista tartuntatautia vastaan, joka voi saada aikaan huomattavaa vahinkoa väestön terveydelle. Useita lapsena ja nuorena saatuja rokotteita pitää tehostaa aikuisiässä. Kurkkumätä-jäykkäkouristusrokote annetaan aikuisille kymmenen vuoden välein. SOTE-keskus antaa neuvontaa matkailijoiden rokotuksista ja antaa tarvittavat rokotukset. Nämä rokotteet on kustannettava usein itse.

Sysmässä palvelut tuottaa Terveystalo Oy


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Rokotuksilla ehkäistään tartuntatauteja. Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Alle kouluikäisten rokotukset annetaan neuvolassa, ja kouluikäisten rokotuksista huolehtii kouluterveydenhuolto. Useita lapsena ja nuorena saatuja rokotteita pitää tehostaa aikuisiässä.

Aikuisille voidaan lisäksi järjestää rokotuksia sellaista tartuntatautia vastaan, joka voi saada aikaan huomattavaa vahinkoa väestön terveydelle.

Terveyskeskus antaa neuvontaa matkailijoiden rokotuksista ja antaa tarvittavat rokotukset. Nämä rokotteet on kustannettava usein itse.


Palvelun toteuttaa: Terveystalo Oy (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)