suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka

Rokotuspalvelut

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Mikäli tarvitset laajemman rokotussuunnitelman esimerkiksi ulkomaanmatkaa varten, varaa aika hyvissä ajoin puhelimitse. Lisäksi jos tarvitset reseptin jollekin rokotusohjelmaan kuulumattomalle rokotteelle tai sinulla on kysyttävää kansallisesta rokotusohjelmasta, ota yhteyttä puhelimitse.

Kun tarvitset kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvia rokotteita (esim. jäykkäkouristusrokote) tai rokotusajan olemassa olevalle reseptillä ostettavalle rokotteelle, varaa rokotusaika puhelimitse.

Neuvola- ja kouluikäisten kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet annetaan omassa neuvolassa ja kouluterveydenhuollossa terveystarkastusten yhteydessä. Myös lasten matkalle tarvittavat rokotteet voidaan laittaa tarkastusten yhteydessä tai rokotushoitajan vastaanotolla. Reseptit ja rokotussuunnitelmat matkoja ajatellen rokotushoitajalta.

Kausi-influenssarokotusajankohta ilmoitetaan erikseen paikallisissa sanomalehdissä ja Saarikan verkkosivuilla.

Alle 3-vuotiaiden ja leikki-ikäisten kausi-influenssarokotukset hoidetaan pääsääntöisesti lastenneuvolassa. Kouluikäisten ja aikuisten rokotukset hoidetaan yleisinä rokotuspäivinä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Rokotuksilla ehkäistään tartuntatauteja. Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Alle kouluikäisten rokotukset annetaan neuvolassa, ja kouluikäisten rokotuksista huolehtii kouluterveydenhuolto. Useita lapsena ja nuorena saatuja rokotteita pitää tehostaa aikuisiässä.

Aikuisille voidaan lisäksi järjestää rokotuksia sellaista tartuntatautia vastaan, joka voi saada aikaan huomattavaa vahinkoa väestön terveydelle.

Terveyskeskus antaa neuvontaa matkailijoiden rokotuksista ja antaa tarvittavat rokotukset. Nämä rokotteet on kustannettava usein itse.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSoTe kuntayhtymä
Palvelusta vastaaSoTe kuntayhtymä
Alue Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Saarijärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka
Päivitetty: 27.6.2019