suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sipoon kunta

Rokotuspalvelut

  • Palvelu
  • Sipoo
  • Julkinen palvelu

Kansallinen TBE-rokote (puutiaisaivotulehdusrokote) Sipoossa

Jos asut tai oleskelet pitkäaikaisesti alueella, jolla puutiaisaivotulehduksen riski on korkea, on TBE-rokote sinulle maksuton. Tämä edellyttää kuitenkin, että sinulla on vakituinen osoite Suomessa.

Riski on määritelty korkeaksi Sipoossa vain saaristoalueen saarilla postinumeroalueella 01120. Mantereen puolella TBE-tartuntoja ei ol ...

Toimi näin

Toimi näin jos otat rokotteen omakustanteisesti

Jos haluat ottaa rokotteen omakustanteisesti, pyydä ajanvarauksen yhteydessä resepti rokotteeseen. Hankithan rokotteen apteekista ennen rokotukseen tuloa. Terveysasemalla rokotuskäynti on maksuton myös omakustanteisesti rokotteen ottaville, mutta rokote tulee maksaa itse. Söderpointissa ja muilla yksityisillä palveluntarjoajilla myös rokotuskäynti on maksullinen omakustanteisesti rokotteen ottaville.

Rokotuspalvelut sekä matkailijoiden rokotukset

Aikuisten ja matkailijoiden neuvonta ja rokotuspalvelu kuuluu aikuisneuvolan toimintaan. Alle kouluikäiset perheineen rokotetaan neuvolassa. Kouluikäisten rokotuksista huolehtii kouluterveydenhuolto.

Sinun on hyvä ottaa yhteyttä puhelimitse viimeistään kaksi kuukautta ennen matkaa rokotuksien suunnittelua varten. Tarvittaessa sinut ohjataan lääkärin vastaanotolle.

Matkailijan terveysopas on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen toimittama, suomalaisten asiantuntijoiden kanssa laadittu sähköinen käsikirja. Se sisältää maakohtaisen luettelon rokotusvaatimuksista ja -suosituksista sekä malarian ehkäisystä johon kannattaa tutustua matkaa suunniteltaessa.

Kenelle ja millä ehdoin

Tausta ja lainsäädäntö

Rokotuksilla ehkäistään tartuntatauteja. Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Alle kouluikäisten rokotukset annetaan neuvolassa. Kouluikäisten rokotuksista huolehtii kouluterveydenhuolto ja opiskelijoiden rokotuksista opiskeluterveydenhuolto.

Terveyskeskus antaa neuvontaa matkailijoiden rokotuksista ja antaa tarvittavat rokotukset. Rokotusohjelmaan kuulumattomat rokotteet on kustannettava usein itse.

Palvelun toteuttaa

Sipoon kunta

Palvelusta vastaa

Sipoon kunta
Tekstistä vastaa: Sipoon kunta
Päivitetty: 21.12.2022