suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ruoveden kunta

Rokotuspalvelut

  • Palvelu
  • Ruovesi
  • Julkinen palvelu

Ruovesi tarjoaa rokotuksia kansallisen rokotusohjelman mukaisesti. Nämä ovat kaikille maksuttomia. Lisäksi annetaan matkailijoiden terveysneuvontaa matkakohteen rokotustarpeen selvittämiseksi. Tilanteen mukaan annetaan rokoteresepti, jolla asiakas hankkii rokotteet apteekista omakustanteisesti. Rokotus terveyspalveluissa on maksutonta.

Toimi näin

Lapsille ja koululaisille kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset annetaan terveystarkastusten yhteydessä. Aikuiset varaavat itse ajan tarvittaville rokotuksille terveydenhoitajalta.

Tausta ja lainsäädäntö

Rokotuksilla ehkäistään tartuntatauteja. Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Alle kouluikäisten rokotukset annetaan neuvolassa, ja kouluikäisten rokotuksista huolehtii kouluterveydenhuolto. Useita lapsena ja nuorena saatuja rokotteita pitää tehostaa aikuisiässä.

Aikuisille voidaan lisäksi järjestää rokotuksia sellaista tartuntatautia vastaan, joka voi saada aikaan huomattavaa vahinkoa väestön terveydelle.

Terveyskeskus antaa neuvontaa matkailijoiden rokotuksista ja antaa tarvittavat rokotukset. Nämä rokotteet on kustannettava usein itse.

Perustiedot

Palvelusta vastaaRuoveden kunta
Alue Ruovesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ruoveden kunta
Päivitetty: 14.3.2019