suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Rokotuspalvelut

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Kansainvälisen rokotusohjelman mukaiset rokotteet, tarvittavat tehosteet sekä matkailijan rokotukset, annetaan hoitajan vastaanotolla.

Toimi näin

Asiakas varaa itse ajan rokotukseen puhelimitse tai käymällä terveysaseman toimistossa, käytössä on myös sähköinen ajanvaraus. Matkailijan rokotukset ovat omakustanteisia ja niihin tarvitaan resepti, jonka saa soittamalla terveysasemalle. Ota rokote mukaan hoitajan vastaanotolle.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu kotikunnan asukkaille tai sellaisille henkilöille, jotka ovat valinneet Rovaniemen terveyskeskuksen omaksi terveyskeskuksekseen.

Palvelu on maksuton.

Matkailijan rokotteet ovat omakustanteisia. Kansainvälisen rokotusohjelman mukaiset rokotteet ovat ilmaisia, kuten myös influenssarokotteet.

Tausta ja lainsäädäntö

Rokotuksilla ehkäistään tartuntatauteja. Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Alle kouluikäisten rokotukset annetaan neuvolassa, ja kouluikäisten rokotuksista huolehtii kouluterveydenhuolto.

Terveyskeskus antaa neuvontaa matkailijoiden rokotuksista ja antaa tarvittavat rokotukset. Rokotusohjelmaan kuulumattomat rokotteet on kustannettava usein itse.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRovaniemen kaupunki
Palvelusta vastaaRovaniemen kaupunki
Alue Rovaniemi
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 4.5.2021