suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Rokotuspalvelut

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Rauman terveyspalveluiden sisätautien poliklinikalla järjestettävässä yleisessä rokotustilaisuudessa hoidetaan matkailijoiden rokotuksia, kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvien rokotteiden (mm. jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokote, poliorokote sekä vihuri-, tuhkarokokko-sikotautirokote MPR) uusintarokotuksia sekä riskiryhmiin kuuluvien henkilöiden rokotuksia.

Influenssarokotuksia järjestetään vuosittain erikseen ilmoitettavan ohjelman mukaan. Rokottamisessa noudatetaan Terveyden ja hyvinvointilaitoksen antamia suosituksia influenssatilanne huomioiden.

Toimi näin

Matkalle lähtijöiden on hyvä tarkistaa voimassa olevat rokotuksensa hyvissä ajoin ennen matkaa, mielellään kaksi kuukautta ennen suunniteltua matkaa.

Tausta ja lainsäädäntö

Rokotuksilla ehkäistään tartuntatauteja. Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Alle kouluikäisten rokotukset annetaan neuvolassa, ja kouluikäisten rokotuksista huolehtii kouluterveydenhuolto.

Terveyskeskus antaa neuvontaa matkailijoiden rokotuksista ja antaa tarvittavat rokotukset. Rokotusohjelmaan kuulumattomat rokotteet on kustannettava usein itse.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRauman kaupunki
Palvelusta vastaaRauman kaupunki
Alue Rauma
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 13.5.2020