suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulunkaaren kuntayhtymä

Rokotuspalvelut

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lasten ja nuorten kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotukset annetaan lastenneuvolassa ja kouluterveydenhuollossa. Aikuisten tulee itse huolehtia oman rokotussuojansa ylläpidosta. Maksuttomia aikuisten tehosterokotteita:

  • Tetanus-D (jäykkäkouristus-kurkkumätä), tehosterokotus 25-, 45- ja 65-vuotiaana ja jatkossa 10 vuoden välein.
  • MPR (tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko). Jokaisella tulisi olla joko sairastettujen tautien tai kahden MPR-rokoteannoksen antama suoja tuhkarokkoa, sikotautia ja vihurirokkoa vastaan. Jos aikuisen MPR-rokotussuoja on puutteellinen, sitä täydennetään.
  • Kausi-infulenssarokotus annetaan vuosittain riskiryhmille ja yli 65-vuotiaille.

Simon kunnassa punkkirokotteeseen ovat oikeutettuja 3 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt, joilla on kotikunta Suomessa ja jotka asuvat vakinaisesti tai loma-asunnossa. Rokote on tarpeen vain henkilöille, jotka oleilevat ja liikkuvat luonnossa kesäaikana vähintään 4 viikkoa.

Voit kysyä rokotuksiin liittyviä asioita myös Chat-palvelun kautta.

Toimi näin

Lasten ja kouluikäisten rokotukset huomioidaan ikäkausitarkastuksissa. Aikuisten rokotusasioissa voit varata ajan neuvolaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Matkailijoiden rokotteet ovat maksullisia.

Tausta ja lainsäädäntö

Rokotuksilla ehkäistään tartuntatauteja. Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Alle kouluikäisten rokotukset annetaan neuvolassa, ja kouluikäisten rokotuksista huolehtii kouluterveydenhuolto. Rokotuksia annetaan myös opiskeluterveydenhuollossa.

Terveyskeskus antaa neuvontaa matkailijoiden rokotuksista ja antaa tarvittavat rokotukset. Rokotusohjelmaan kuulumattomat rokotteet on kustannettava usein itse.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulunkaaren kuntayhtymä
Palvelusta vastaaOulunkaaren kuntayhtymä
Alue Ii, Pudasjärvi, Simo, Utajärvi, Vaala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulunkaaren kuntayhtymä
Päivitetty: 14.2.2022