suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Rokotuspalvelut

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Saat rokotukset kansallisen rokotusohjelman mukaisesti. Rokotukset antavat tartuntatauteja vastaan immuniteetin, joka yleensä kestää pitkään, joskus jopa loppuelämän. Suoja myöhempiä tartuntoja vastaan saadaan sairastettuun tautiin verrattuna selvästi vähemmin oirein. Rokottaminen on paitsi luonnollinen, myös edullinen keino ehkäistä tartuntatauteja ja estää niiden leviämistä.

Suomessa lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus saada rokotus yhtätoista eri tautia, niiden jälkitauteja ja pitkäaikaisia haittoja vastaan. Aikuisiän tehosterokotuksien ottamisesta sinun on huolehdittava itse.

Toimi näin

Saat lapsesi tai nuoren ikäkausirokotukset vuosittaisissa tarkastuksissa neuvolassa, kouluterveydenhuollossa tai opiskeluterveydenhuollosta. Varaa aika kouluterveydenhoitajalle Wilman kautta.

Varaa aika aikuisiän tehosterokotuksiin tai muihin vapaaehtoisiin rokotuksiin Oulun omahoitopalvelun kautta. Voit varata ajan puhelimitse alueesi hyvinvointikeskuksen tai terveysaseman ajanvaraus- ja neuvontapuhelimesta.

Pyydä resepti lääkäriltäsi Oulun omahoitopalvelun kautta matkailijan- tai vapaaehtoisiin rokotuksiin. Hanki rokotus apteekista ennen rokotusaikaa. Katso tarkemmat ohjeet linkistä "Rokotusverkkosivu".

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Jos et kuulu riskiryhmään, nämä rokotteet ovat yleensä maksullisia, muun muassa matkailijan rokotukset.

Tausta ja lainsäädäntö

Rokotuksilla ehkäistään tartuntatauteja. Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Alle kouluikäisten rokotukset annetaan neuvolassa, ja kouluikäisten rokotuksista huolehtii kouluterveydenhuolto.

Terveyskeskus antaa neuvontaa matkailijoiden rokotuksista ja antaa tarvittavat rokotukset. Rokotusohjelmaan kuulumattomat rokotteet on kustannettava usein itse.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 6.3.2020