suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Närpiön kaupunki

Rokotuspalvelut

  • Palvelu
  • Närpiö
  • Julkinen palvelu

Rokotteet ehkäisevät tartuntatauteja. Kansallisen rokotusohjelman rokotteet ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Alle kouluikäiset lapset rokotetaan perhekeskuksen lastenneuvolassa säännöllisten terveystarkastusten yhteydessä. Koululaiset/opiskelijat rokotetaan kouluterveydenhuollon puitteissa.

Aikuiset rokotetaan perhekeskuksessa tai Töjbyn, Pirttikylän tai Ylimarkun terveysasemalla. Osa lapsena saaduista rokotteista täytyy ottaa myös aikuisena. Kurkkumätä- ja jäykkäkouristusrokotteet annetaan aikuisille kymmenen vuoden välein.

Perhekeskus neuvoo matkustajia rokotteiden suhteen. Ota yhteyttä perhekeskukseen hyvissä ajoin ennen matkaa, jotta rokotussuoja ehtii muodostua. Matkarokotukset vaativat reseptin ja ne on maksettava itse. 18 vuotta täyttäneiltä peritään lisäksi 10 € maksu jokaista matkaa varten otettavaa rokotussarjaa kohden.

Toimintaohjeiden ja asetusten mukaan kaupunki voi tarvittaessa järjestää rokotuksia sellaisia tartuntatauteja vastaan, jotka voivat aiheuttaa huomattavaa haittaa väestön terveydelle.

Rokotustilaisuuksia kausi-influenssaa vastaan järjestetään joka vuosi loppusyksystä. Influenssarokotteen saavat maksutta kaikki 65 vuotta täyttäneet sekä riskiryhmiin kuuluvat henkilöt. Tästä ilmoitetaan eri tiedostusvälineissä kyseisenä ajankohtana.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Rokotuksilla ehkäistään tartuntatauteja. Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Alle kouluikäisten rokotukset annetaan neuvolassa, ja kouluikäisten rokotuksista huolehtii kouluterveydenhuolto.

Terveyskeskus antaa neuvontaa matkailijoiden rokotuksista ja antaa tarvittavat rokotukset. Rokotusohjelmaan kuulumattomat rokotteet on kustannettava usein itse.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNärpiön kaupunki
Palvelusta vastaaNärpiön kaupunki
Alue Närpiö
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Närpiön kaupunki
Päivitetty: 11.8.2021