suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Limingan kunta

Rokotuspalvelut

  • Palvelu
  • Liminka
  • Julkinen palvelu

Suomessa kaikilla lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus saada rokotus 13:a eri tautia, niiden jälkitauteja ja pitkäaikaisia haittoja vastaan.

Jokainen rokotus annetaan sellaisessa iässä, että lapsi saa parhaan mahdollisen suojan juuri oikeaan aikaan.

Rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet ovat maksuttomia. Aikuisen on huolehdittava itse, että rokotussuoja on ajan tasalla.

Influenssarokotukset

Varaa aika influenssarokotukseen omalle terveysasemallesi tai osallistu yleiseen rokotuspäivään. Yleisistä influenssarokotuspäivistä tiedotamme erikseen.

Matkailijoiden rokotukset

Joidenkin tautien ehkäisemiseksi tarvitaan useamman rokotteen sarja. Ota siis hyvissä ajoin yhteyttä ennen matkalle lähtöä terveyskeskukseen. Terveydenhoitaja järjestää matkailijarokotetta varten tarvittavat reseptit. Reseptin saatuasi, hanki rokote apteekista. Matkailijoiden rokotukset ovat maksullisia.

Matkustaja saattaa tarvita perusrokotusten lisäksi lisärokotuksia ja -lääkityksen esimerkiksi malariaa ja keltakuumetta vastaan. Lisärokotusten ja -lääkitysten tarve määräytyy kohdemaan, mahdollisen erityisriskin sekä oleskelun luonteen ja keston mukaan. Ennakkoon on hyvä tutustua Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen toimittamaan Matkailijan terveysoppaaseen.

Toimi näin

Matkailijoiden rokotukset: ajanvaraus ma-pe klo 12.00-13.00.

Neuvola ja kouluterveydenhuolto huolehtii lasten ja nuorten rokotuksista.

Tausta ja lainsäädäntö

Rokotuksilla ehkäistään tartuntatauteja. Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Alle kouluikäisten rokotukset annetaan neuvolassa, ja kouluikäisten rokotuksista huolehtii kouluterveydenhuolto.

Terveyskeskus antaa neuvontaa matkailijoiden rokotuksista ja antaa tarvittavat rokotukset. Rokotusohjelmaan kuulumattomat rokotteet on kustannettava usein itse.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLimingan kunta
Palvelusta vastaaLimingan kunta
Alue Liminka
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Limingan kunta
Päivitetty: 13.4.2021