suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kymenlaakson hyvinvointialue

Rokotuspalvelut

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

###

Asiakas saa tarvitsemansa rokotukset oman terveysaseman terveyden- ja sairaanhoitajan vastaanotolla ajanvarauksella. Lapset saavat rokotukset neuvolassa. Kouluikäiset ja opiskelijat saavat rokotteet koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa. Aikuisten tulee huolehtia itse rokotustensa voimassaolosta.

Jäykkäkouristus-kurkkumätä -rokote tulee tehostaa 25-, 45- ja 65-vuotiaana, tätä vanhemmille tehoste 1 ...

Toimi näin

  • Aikuiset huolehtivat itse rokotusten voimassaolosta ja varaavat ajan.
  • Terveysasemalla asiakkaan tulee todistaa henkilöllisyytensä. Terveysasemien ilmoittautumisautomaateilla voi käyttää Kela-korttia.
  • Varaa aika terveysasemalle rokotusneuvontaan.
  • Neuvolat sekä koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto rokottavat asiakkaitaan sopimallaan tavalla.

Kenelle ja millä ehdoin

Kotkan saaristossa säännöllisesti oleskelevat kansalaiset ovat oikeutettuja maksuttomaan ensimmäiseen puutiaisaivokuumerokotesarjaan (kolme ensimmäistä rokotetta). Tehosterokote on maksullinen myös saaristossa oleskeleville.

Tausta ja lainsäädäntö

Rokotuksilla ehkäistään tartuntatauteja. Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Alle kouluikäisten rokotukset annetaan neuvolassa. Kouluikäisten rokotuksista huolehtii kouluterveydenhuolto ja opiskelijoiden rokotuksista opiskeluterveydenhuolto. Aikuiset rokotetaan sosiaali- ja terveyskeskuksessa.

Sosiaali- ja terveyskeskus antaa neuvontaa matkailijoiden rokotuksista sekä tarvittavat rokotukset. Rokotusohjelmaan kuulumattomat rokotteet on kustannettava usein itse.

Palvelun toteuttaa

Kymenlaakson hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Kymenlaakson hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Kymenlaakson hyvinvointialue
Päivitetty: 13.6.2023