suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Rokotuspalvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Rokotusvastaanotolla annetaan ulkomaille matkustaville rokotuksia ja rokotuksiin liittyvää neuvontaa. Rokotusvastaanoton kautta saa myös reseptin esim. malarialääkitystä varten.

Lapset rokotetaan Suomessa yleisen rokotusohjelman mukaisesti neuvolassa ja kouluterveydenhuollossa. Opiskelijat saavat rokotuksia opiskeluterveydenhuollossa.

Yleiseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet (jäykkäkouristus- ja kurkkumätä -tehosterokotteet sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokote) ovat maksuttomia. Muut rokotteet ostetaan itse reseptillä apteekista. Reseptejä saa muun muassa rokotusvastaanotolta, hoitotiimin lääkäriltä tai yksityisiltä lääkäriasemilta.

Toimi näin

Yhteystiedot sekä ajanvarausohjeet löydät sivustolta https://www.kuopio.fi/fi/rokotukset

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu Kuopion kaupungin kuntalaisille sekä Tuusniemellä asuville.

Palvelu on maksullinen.

Yleiseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet (jäykkäkouristus- ja kurkkumätä -tehosterokotteet sekä tarvittaessa MPR- ja poliorokote) ovat maksuttomia. Muut rokotteet asiakas ostaa itse reseptillä apteekista.

Tausta ja lainsäädäntö

Rokotuksilla ehkäistään tartuntatauteja. Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Alle kouluikäisten rokotukset annetaan neuvolassa, ja kouluikäisten rokotuksista huolehtii kouluterveydenhuolto.

Terveyskeskus antaa neuvontaa matkailijoiden rokotuksista ja antaa tarvittavat rokotukset. Rokotusohjelmaan kuulumattomat rokotteet on kustannettava usein itse.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuopion kaupunki
Palvelusta vastaaKuopion kaupunki
Alue Kuopio, Tuusniemi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 10.12.2019