suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kittilän kunta

Rokotuspalvelut

  • Palvelu
  • Kittilä
  • Julkinen palvelu

Rokotuksilla ehkäistään tartuntatauteja. Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Alle kouluikäisten rokotukset annetaan neuvolassa ja kouluikäisten rokotukset kouluterveydenhuollossa.

Aikuisille annetaan rokotusohjelmaan kuuluvia rokotuksia neuvolassa tai työterveyshuollossa. Jos aikuinen on saanut rokotusohjelman mukaiset rokotukset lapsuudessa ja nuoruudessa niin kurkkumätä-jäykkäkouristusrokotteen tehosterokote annetaan 20 vuoden välein ja 65-vuoden jälkeen 10 vuoden välein. Riskiryhmien on mahdollista saada influenssarokotus vuosittain. Oman rokotussuojasi riittävyyden voit tarkistaa neuvolasta.

Neuvolassa annetaan myös matkailuterveysneuvontaa ja matkailijoiden rokotuksia. Rokotusneuvonnassa tarkistetaan perusrokotukset sekä kohdemaan vaatima rokotustarve. Kohdemaan vaatimat rokotteet on kustannettava usein itse. Matkailijan on hyvä olla yhteydessä matkailuterveysneuvontaan hyvissä ajoin ennen matkaa, koska tarvittavan rokotussuojan muodostamiseksi voidaan tarvita useampia rokotuksia ja rokotuskertoja.

Toimi näin

Varaa aika terveydenhoitajalta matkailuterveysneuvontaa ja rokotuksia varten . Käytössä on takaisinsoittojärjestelmä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Kohdemaan vaatimat rokotteet on kustannettava usein itse.

Tausta ja lainsäädäntö

Rokotuksilla ehkäistään tartuntatauteja. Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Alle kouluikäisten rokotukset annetaan neuvolassa, ja kouluikäisten rokotuksista huolehtii kouluterveydenhuolto. Useita lapsena ja nuorena saatuja rokotteita pitää tehostaa aikuisiässä.

Aikuisille voidaan lisäksi järjestää rokotuksia sellaista tartuntatautia vastaan, joka voi saada aikaan huomattavaa vahinkoa väestön terveydelle.

Terveyskeskus antaa neuvontaa matkailijoiden rokotuksista ja antaa tarvittavat rokotukset. Nämä rokotteet on kustannettava usein itse.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKittilän kunta
Palvelusta vastaaKittilän kunta
Alue Kittilä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kittilän kunta
Päivitetty: 4.9.2019