suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Soite

Kansallisen rokotusohjelman rokotukset

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

###

Kansallisen rokotusohjelman tavoitteena on suojata väestöä tarttuvilta taudeilta rokotteilla. Rokotusasioissa voit ottaa yhteyttä lähimpään Soiten neuvolaan tai terveysasemaan. Alle kouluikäiset lapset saavat kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset lastenneuvoloissa. Neuvolassa annetaan myös aikuisten perusrokotuksia ja matkalle lähtijän rokotusneuvontaa. Kouluikäiset ja opiskelijat rokote ...

Toimi näin

Rokotusvastaanotto tapahtuu pääsääntöisesti ajanvarauksella. Ajanvarauksen voi tehdä sähköisesti DigiSoiten Omahoito-palvelusta.

Tausta ja lainsäädäntö

Rokotuksilla ehkäistään tartuntatauteja. Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Alle kouluikäisten rokotukset annetaan neuvolassa. Kouluikäisten rokotuksista huolehtii kouluterveydenhuolto ja opiskelijoiden rokotuksista opiskeluterveydenhuolto. Aikuiset rokotetaan sosiaali- ja terveyskeskuksessa.

Sosiaali- ja terveyskeskus antaa neuvontaa matkailijoiden rokotuksista sekä tarvittavat rokotukset. Rokotusohjelmaan kuulumattomat rokotteet on kustannettava usein itse.

Palvelun toteuttaa

Soite

Palvelusta vastaa

Soite
Tekstistä vastaa: Soite
Päivitetty: 12.2.2024