suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Rokotuspalvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kangasala tarjoaa rokotuksia kansallisen rokotusohjelman mukaisesti. Nämä ovat kaikille maksuttomia. Lisäksi annetaan matkailijoiden terveysneuvontaa matkakohteen rokotustarpeen selvittämiseksi. Tilanteen mukaan annetaan rokoteresepti, jolla asiakas hankkii rokotteet apteekista omakustanteisesti. Rokotus terveyspalveluissa on maksutonta.

Toimi näin

Lapsille ja koululaisille kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset annetaan terveystarkastusten yhteydessä. Aikuiset varaavat itse ajan tarvittaville rokotuksille OmaAseman terveydenhoitajalta. Rokote- ja reseptineuvonta sekä rokottaminen tapahtuvat OmaAseman kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Rokotuksilla ehkäistään tartuntatauteja. Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Alle kouluikäisten rokotukset annetaan neuvolassa, ja kouluikäisten rokotuksista huolehtii kouluterveydenhuolto. Rokotuksia annetaan myös opiskeluterveydenhuollossa.

Terveyskeskus antaa neuvontaa matkailijoiden rokotuksista ja antaa tarvittavat rokotukset. Rokotusohjelmaan kuulumattomat rokotteet on kustannettava usein itse.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala, Pälkäne
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 3.6.2020