suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kainuun hyvinvointialue

Rokotuspalvelut

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

###

Voimassa olevan rokotusohjelman mukaiset rokotukset annetaan lapsille lastenneuvolakäyntien yhteydessä sekä kouluikäisille kouluterveydenhuollossa ja opiskelijoille opiskeluterveydenhuollossa.

Suomen kansallinen rokotusohjelma suojaa myös aikuisiässä yleisimmiltä rokottein ennaltaehkäistäviltä tarttuvilta taudeilta. Aikuisiän tehosterokotuksien ottamisesta on huolehdittava itse.

Influenssarokotu ...

Toimi näin

Neuvoja voi kysyä oman kunnan rokotuksista vastaavalta terveydenhoitajalta, neuvoloista, terveysasemilta, koulu- ja opiskeluterveydenhuolloista.

Tausta ja lainsäädäntö

Rokotuksilla ehkäistään tartuntatauteja. Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Alle kouluikäisten rokotukset annetaan neuvolassa. Kouluikäisten rokotuksista huolehtii kouluterveydenhuolto ja opiskelijoiden rokotuksista opiskeluterveydenhuolto. Aikuiset rokotetaan sosiaali- ja terveyskeskuksessa.

Sosiaali- ja terveyskeskus antaa neuvontaa matkailijoiden rokotuksista sekä tarvittavat rokotukset. Rokotusohjelmaan kuulumattomat rokotteet on kustannettava usein itse.

Palvelun toteuttaa

Kainuun hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Kainuun hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Kainuun hyvinvointialue
Päivitetty: 30.1.2024