suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kaarinan kaupunki

Rokotuspalvelut

  • Palvelu
  • Kaarina
  • Julkinen palvelu

Terveysasemalta saat kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet ilmaiseksi. Jäykkäkouristus-kurkkumätärokotetta suositellaan alle 65-vuotiaille 20 vuoden välein ja yli 65-vuotiaille 10 vuoden välein. Muita rokotteita ja matkailijoiden rokotussuunnitelman tekoa varten voit varata puhelinajan terveydenhoitajalle.

Toimi näin

Lasten rokotukset annetaan lastenneuvolassa, kouluikäisten kouluterveydenhuollossa ja muut rokotteet terveyskeskuksessa. Voit varata ajan rokotuksiin puhelimitse tai sähköisestä ajanvarauksesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Rokotusohjelman ulkopuoliset rokotteet täytyy itse ostaa apteekista reseptillä.

Tausta ja lainsäädäntö

Rokotuksilla ehkäistään tartuntatauteja. Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Alle kouluikäisten rokotukset annetaan neuvolassa, ja kouluikäisten rokotuksista huolehtii kouluterveydenhuolto. Useita lapsena ja nuorena saatuja rokotteita pitää tehostaa aikuisiässä.

Aikuisille voidaan lisäksi järjestää rokotuksia sellaista tartuntatautia vastaan, joka voi saada aikaan huomattavaa vahinkoa väestön terveydelle.

Terveyskeskus antaa neuvontaa matkailijoiden rokotuksista ja antaa tarvittavat rokotukset. Nämä rokotteet on kustannettava usein itse.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKaarinan kaupunki
Palvelusta vastaaKaarinan kaupunki
Alue Kaarina
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kaarinan kaupunki
Päivitetty: 5.3.2020