suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jyväskylän kaupunki

Rokotuspalvelut

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Rokotuksia saa neuvoloista, kouluterveydenhuollosta ja terveysasemilta. Matkustamista varten tarvittavat erikoisrokotteet saat matkailijoiden rokotusvastaanotolta.

Influenssarokotuspäivistä ja -ajoista tiedotetaan vuosittain erikseen.

Toimi näin

Lasten ikäkausiin liittyvistä rokotuksista tiedotetaan vanhemmille. Jos sinulla on kysyttävää rokotuksista, voit ottaa yhteyttä neuvolaan tai kouluterveydenhoitajaan.

Jos tarvitset jonkin aikuisten perusrokotuksista tai tavallisimmista matkailurokotuksista (jäykkäkouristus-kurkkumätärokote, poliorokote, MPR-rokote, hepatiittirokotteet ja puutiaisaivokuumerokote), ota yhteyttä omaan terveysasemaasi. Jos et ole varma omasta terveysasemastasi, voit selvittää sen lääkäri- ja sairaanhoitajahaun avulla.

Erikoisrokotteet matkustusta varten saat Kyllön terveysaseman matkailijoiden rokotusvastaanotolta.

Kun tarvitset rokotuksia matkustamista varten, ota hyvissä ajoin yhteyttä rokotustoimipisteeseen. Matkustamiseen tarvitut rokotteet vaativat joskus useampia rokotuskertoja.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat maksuttomia. Influenssarokotteen saavat maksutta ne, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä. Osa matkailijoiden rokotteista on maksullisia.

Tausta ja lainsäädäntö

Rokotuksilla ehkäistään tartuntatauteja. Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Alle kouluikäisten rokotukset annetaan neuvolassa, ja kouluikäisten rokotuksista huolehtii kouluterveydenhuolto. Rokotuksia annetaan myös opiskeluterveydenhuollossa.

Terveyskeskus antaa neuvontaa matkailijoiden rokotuksista ja antaa tarvittavat rokotukset. Rokotusohjelmaan kuulumattomat rokotteet on kustannettava usein itse.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJyväskylän kaupunki
Palvelusta vastaaJyväskylän kaupunki
Alue Hankasalmi, Jyväskylä, Uurainen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Jyväskylän kaupunki
Päivitetty: 15.5.2020