suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Rokotuspalvelut

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Aikuisiän rokotukseen voit varata ajan terveyskeskuksen sairaanhoitajan vastaanotolle. Rokotusreseptin saadaksesi, sinun tulee ensin soittaa terveyskeskuksen ajanvaraukseen tai asioida terveyskeskuksen asiakaspalvelupisteessä. Jäykkäkouristusrokotukseen et tarvitse respetiä. Ajan voit varata suoraan puhelimitse, asiakaspalvelupisteestä tai sähköisesti osoitteessa www.hyvis.fi. Matkailijoille tarkoitetut rokotukset pistää tartuntatautihoitaja ja tartuntatautihoitajalta saat neuvontaa rokotustarpeesta.

Syksyisin on rokotuskampanja, jossa annetaan kausi-influenssarokotuksia erikseen ilmoitettuina aikoina. Ilmaiseen kausi-influenssarokotukseen olet oikeutettu, mikäli olet yli 65-vuotias tai kuulut riskiryhmään.

Jos olet yli 65-vuotias, voit varata ajan rokotuksiin Seniorineuvolaan. Rokotukset tarkistetaan aina myös ikääntyneiden terveystarkastusten yhteydessä. Seniorineuvolan terveydenhoitaja rokottaa kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset, pneumokokkirokoteen sekä omaehtoiset rokotukset, kuten puutiaisaivokuumerokotteen. 

Toimi näin

Aikuisiän rokotuksiin liittyvissä asioissa ole yhteydessä terveyskekukseen puhelimitse tai asioimalla paikanpäällä asiakaspalvelupisteessä. Jäykkäkouritusrokotukseen voit varata ajan myös sähköisesti www.hyvis.fi.

Jos olet yli 65-vuotias ja haluat varata rokotusajan Seniorineuvolaan, niin ole yhteydessä Asiakasohjausyksikkö Terveystuvalle.

Kenelle ja millä ehdoin

Palveluja saadaksesi sinun tulee olla joko heinolalainen tai olet valinnut hoitopaikaksesi Heinolan. Opiskelijaterveydenhuollossa voit asioida myös ulkokuntalaisena.

Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotteet (esimerkiksi jäykkäkouristus ja polio) ovat ilmaisia ja niihin et tarvitse reseptiä. Tilanteen mukaan saat rokotereseptin, jolla hankit rokotteen apteekista omakustanteisesti.

Matkailijoille tarkoitetut rokotukset sinun tulee selvittää hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä tartuntatautihoitajan kanssa.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Rokotuksilla ehkäistään tartuntatauteja. Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Alle kouluikäisten rokotukset annetaan neuvolassa, ja kouluikäisten rokotuksista huolehtii kouluterveydenhuolto. Useita lapsena ja nuorena saatuja rokotteita pitää tehostaa aikuisiässä.

Aikuisille voidaan lisäksi järjestää rokotuksia sellaista tartuntatautia vastaan, joka voi saada aikaan huomattavaa vahinkoa väestön terveydelle.

Terveyskeskus antaa neuvontaa matkailijoiden rokotuksista ja antaa tarvittavat rokotukset. Nämä rokotteet on kustannettava usein itse.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHeinolan kaupunki
Palvelusta vastaaHeinolan kaupunki
Alue Heinola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 22.6.2020