suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Haapaveden kaupunki

Rokotuspalvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sosiaali- ja terveyspiiri Helmessä noudatetaan THL:n kansallista rokotusohjelmaa.

Rokottamista toteutetaan eri palveluissa (neuvolat, koulu- ja opiskeluterveydenhuolto, terveysasemapalvelut) ikä- tai muun ryhmän mukaisesti.

Kausirokotukset toteutetaan THL:n ohjeiden mukaisesti.

Tämä palvelu siirtyy Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle 1.1.2023 alkaen. Lisätietoja saat hyvinvointialueen nettisivuilta https://pohjois-pohjanmaanhyvinvointialue.fi/.

Toimi näin

Rokotuspalveluista voi kysyä lisätietoa neuvolasta, terveysasemalta, oman koulun terveydenhoitajalta ja opiskeluterveydenhoitajalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Alle kouluikäisten rokotukset annetaan neuvolassa, ja kouluikäisten rokotuksista huolehtii kouluterveydenhuolto. Rokotuksia annetaan myös opiskeluterveydenhuollossa.

Terveyskeskus antaa neuvontaa matkailijoiden rokotuksista ja antaa tarvittavat rokotukset. Rokotusohjelmaan kuulumattomat rokotteet on kustannettava usein itse.

Tausta ja lainsäädäntö

Rokotuksilla ehkäistään tartuntatauteja. Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Alle kouluikäisten rokotukset annetaan neuvolassa, ja kouluikäisten rokotuksista huolehtii kouluterveydenhuolto. Rokotuksia annetaan myös opiskeluterveydenhuollossa.

Terveyskeskus antaa neuvontaa matkailijoiden rokotuksista ja antaa tarvittavat rokotukset. Rokotusohjelmaan kuulumattomat rokotteet on kustannettava usein itse.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHaapaveden kaupunki
Palvelusta vastaaHaapaveden kaupunki
Alue Haapavesi, Pyhäntä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Haapaveden kaupunki
Päivitetty: 28.9.2022