suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Someron kaupunki

Rokotusasiat

  • Palvelu
  • Somero
  • Julkinen palvelu

Rokotuksilla ehkäistään tartuntatauteja. Kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Alle kouluikäisten rokotukset annetaan neuvolassa, ja kouluikäisten rokotuksista huolehtii kouluterveydenhuolto. Aikuisille kunta voi lisäksi järjestää rokotuksia sellaista tartuntatautia vastaan, joka voi saada aikaan huomattavaa vahinkoa väestön terveydelle.

Useita lapsena ja nuorena saatuja rokotteita pitää tehostaa aikuisiässä. Kurkkumätä-jäykkäkouristusrokote annetaan aikuisille kymmenen vuoden välein. Terveyskeskus antaa neuvontaa matkailijoiden rokotuksista. Nämä rokotteet on kustannettava usein itse. Ilmaiseen rokotukseen ovat oikeutettuja;   65 vuotta täyttäneet,   sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvat 3-64-vuotiaat,   raskaana olevat naiset,   kaikki 6kk - 6 vuoden ikäiset lapset,   vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri,   terveys- ja sosiaalialan ammattilaiset,   varusmiespalvelukseen astuvat. Matkailijoiden ja aikuisten rokotusvastaanottoMatkailjoiden- ja aikuisten rokotusvastaanotto toimii lastenneuvolassa ilman ajanvarausta maanantaisin klo 8-9 ja torstaisin klo 15-16. Näinä aikoina annamme myös puhelinneuvontaa: p. 044 7792 555 tai 044 7792 557.  

Tausta ja lainsäädäntö

Toimintaterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on edistää ja ylläpitää potilaan toimintakykyä. Toimintaterapeutti voi esimerkiksi tutustuttaa asiakkaan erilaisiin arjen tilanteita helpottaviin apuvälineisiin ja ehdottaa muutoksia tämän asuntoon. Toimintaterapiaa voidaan antaa sekä yksilö- että ryhmäterapiana.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSomeron kaupunki
Palvelusta vastaaSomeron kaupunki
Alue Somero
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Someron kaupunki
Päivitetty: 4.2.2020