suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen seurakunnat

Rippikoulu

  • Palvelu
  • Tampere
  • Julkinen palvelu

Kiinnostaako sinua viettää aikaa yhdessä toisten nuorten kanssa monipuolisen tekemisen, juttelemisen ja hiljentymisen merkeissä? Jos vastasit kyllä, rippikoulu on oikea valinta juuri Sinulle. Rippikoulu on noin puolen vuoden mittainen kokonaisuus, jossa matkataan ihmiselämän tärkeimpien asioiden äärelle. Pääset osallistumaan seurakunnan toimintaan, ja sekä yksin että yhdessä pohtimaan elämän suuria ja pieniä kysymyksiä.

Rippikouluun sisältyy monipuolisia teemapäiviä, jumalanpalveluksia ja nuoristoimintaa sekä leiri- tai päiväleirijakso. Yhdessä rippikouluryhmässä on yleensä n. 25 nuorta. Tämän lisäksi rippikouluryhmääsi kuuluu isosia ja työntekijöitä. Et siis ole yksin. Rippikouluaika tarjoaa hyvän mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin ja luoda uusia ystävyyssuhteita.

Rippikoulun jälkeen vietetään konfirmaatiota, joka on nuorten oma juhla. Lähes kaikki rippikoulun käyneet osallistuvat konfirmaatioon. Konfirmaatiojumalanpalveluksessa läheisesi ovat mukana ainutlaatuisessa tilaisuudessa, jossa rukoillaan nuorten puolesta ja juhlitaan elämää ja rippikouluaikaa. Konfirmaatio antaa Sinulle mm. oikeuden toimia kummina.

Rippikoulu on iso osa suomalaista nuorisokulttuuria. Yli 75% 15-vuotta täyttävistä nuorista osallistuu vuosittain rippikouluun.

Rippikouluja on tarjolla monenlaisia, mutta kaikille on yhteistä se, että Sinä olet tervetullut rippikoulun juuri sellaisena kuin olet!

Rippikoulu tuo 15-vuotiaan elämään uusia kokemuksia ja ystäviä. Sen aikana tutustutaan luterilaiseen uskoon, mietitään suhdetta Jumalaan, elämään, toisiin ihmisiin ja itseen. Rippikoulun käytyään nuori voidaan konfirmoida. Rippikoulun voi käydä kaupungissa, leirillä tai jopa ulkomailla. Rippikoulu on in - vuodesta toiseen. Kokemus on aina jokaiselle ainutlaatuinen ja samalla yhdistävä. Kannattaa kokeilla!

Toimi näin

Ilmoittaudu rippikouluun syksyllä nettisivujen ilmoittautumislomakkeella. Seuraa tarkempia tietoja netistä. Jos olet Tampereen seurakuntien jäsen, saat rippikouluesitteen syksyllä postitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Rippikoulu käydään useimmiten sinä vuonna, kun täytetään 15-vuotta. Rippikouluun voi osallistua myös nuorempana seurakunnan kirkkoherran luvalla. Rippikouluun voi osallistua myös aikuisena. Aikuisrippikouluista saat tarkempaa tietoa seurakuntasi nettisivuilta.

Voit osallistua rippikouluun sinä vuonna, kun täytät 15 vuotta. Rippikoululaisen ei tarvitse olla kirkon jäsen. Konfirmaatioon osallistuminen edellyttää kirkon jäsenyyttä. Tampereen seurakuntien rippikoulut ovat ensisijaisesti tamperelaisille nuorille, mutta muutkin pääsevät mukaan, jos paikkoja jää vapaaksi.

Palvelu on maksullinen.

Rippikoulut ovat useimmiten maksullisia. Tarkempaa tietoa saat seurakuntasi nettisivuilta.

Rippikoulumaksusta voi hakea maksuvapautusta. Ohjeet ovat rippikoulun nettisivulla.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen ev.lut. seurakuntayhtymä
Palvelusta vastaaTampereen ev.lut. seurakuntayhtymä
Alue Tampere
Palvelun kieletruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: Tampereen seurakunnat
Päivitetty: 23.9.2021