suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Rintamaveteraanien kuntoutus

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Rintamaveteraanikuntoutus ylläpitää ja edistää veteraanien liikkumis- ja toimintakykyä sekä tukee kotona selviytymistä veteraanin omat voimavarat huomioiden. Rintamaveteraaneja kuntoutetaan eri tahoilla.

Rintamaveteraaneilla on mahdollisuus hakea laitoskuntoutusta, päiväkuntoutusta tai avokuntoutusta kerran kalenterivuodessa. Kuntoutus kustannetaan valtion ja kaupungin määrärahoin.

Kuntoutukseen voi osallistua harkinnanvaraisesti myös veteraanin aviopuoliso.

Toimi näin

Kuntoutusta varten on täytettävä rintamaveteraanien kuntoutushakemus.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuntoutuspalveluja saavan veteraanin tulee olla vuosien 1939–1945 sotiin osallistunut veteraani, jolla on rintamasotilastunnus, rintamatunnus tai rintamapalvelutunnus, eikä hänellä ole oikeutta saada kuntoutusta jonkin muun lain perusteella. Saman kalenterivuoden aikana ei voida valita kuntoutukseen toistamiseen.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Rintamaveteraanit ovat oikeutettuja kuntoutukseen. Rintamaveteraaneja ovat henkilöt, jotka ovat osallistuneet Suomen vuosien 1939-1945 sotiin ja joille on myönnetty rintamasotilas-, rintamapalvelus- tai rintamatunnus. Kuntoutusetuus ei koske kriisinhallintatehtäviin ulkomailla osallistuneita henkilöitä.

Rintamaveteraani voi saada kuntoutusta kuntoutuslaitoksessa, fysikaalisessa hoitolaitoksessa, kylpylässä tai veljeskodissa. Kuntoutusta voi saada pitkäaikaisesti laitoksessa tai lyhytaikaisesti päivä- tai avopalveluna. On myös mahdollista, että palveluntuottaja järjestää palvelut kuntoutettavan kotiin.

Kuntoutuksen pituuteen vaikuttavat veteraanin terveydentila ja toimintakyky. Rintamaveteraanin aviopuoliso voi osallistua päivä- tai laitoskuntoutukseen yhdessä veteraanin kanssa. Terveyskeskus neuvoo tarvittaessa hakemuksen tekemisessä.

Laki rintamaveteraanien kuntoutuksesta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Orivesi, Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 17.7.2020