suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sosiaali- ja terveystoimiala, Helsingin kaupunki

Rintamaveteraanien kuntoutus

  • Palvelu
  • Helsinki
  • Julkinen palvelu

Rintamaveteraanien kuntoutusta toteutetaan valtion määrärahoin. Sitä voi hakea rintamasotilas-, rintamapalvelu- tai rintamatunnuksen omaava veteraani.

Laitoskuntoutusta toteutetaan Valtiokonttorin hyväksymissä kuntoutuslaitoksissa. Rintamaveteraanin aviopuoliso voi osallistua laitoskuntoutukseen samanaikaisesti veteraanin kanssa samassa laitoksessa.

Avo- ja päiväkuntoutusta toteutetaan kaupungin valitsemissa hoitolaitoksissa. Avokuntoutukseen voi sisältyä jalkahoitoa, mikäli hoitolaitos voi sen tarjota.

Kuntoutukseen haetaan Rintamaveteraanien kuntoutushakemus -lomakkeella, jonka saa terveysasemalta tai veteraanijärjestöistä. Sen voi myös tulostaa Suomi.fi-verkkosivuilta. Hakemuksen liitteeksi kelpaa enintään vuoden vanha lääkärin lausunto. Hakemus toimitetaan rintamaveteraanien kuntoutustoimistoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu helsinkiläisille.

Palvelussa on käytössä palveluseteli.

Kunnan konserniyhteisö Helsingin konserni 0201256-6

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka kokee tai epäilee terveytensä tai toimintakykynsä heikentyneen ikääntymisen takia, voi hakeutua terveyskeskukseen ikääntyneen terveystarkastukseen. Terveydentilan perustutkimuksen lisäksi ikääntyneen terveystarkastuksessa voidaan selvittää muistamista, mielenvireyttä, toimintakykyä ja itsenäistä suoriutumista kotona.

Jos terveystarkastuksessa käy ilmi, että ikääntynyt tarvitsee tukea kotona asumiseen tai tilapäistä tai pysyvää hoitoa kodin ulkopuolella, lääkäri ohjaa potilaan palvelutarpeen selvitykseen. Sosiaalipalvelujen asiantuntijat selvittävät yhdessä ikääntyneen ja tämän läheisten kanssa, miten tarvittavat palvelut voidaan järjestää.

Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHelsingin kaupunki
Palvelusta vastaaSosiaali- ja terveystoimiala, Helsingin kaupunki
Alue Helsinki
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Sosiaali- ja terveystoimiala, Helsingin kaupunki
Päivitetty: 19.1.2022