suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kalajoen kaupunki

Rintamaveteraanien kuntoutus

  • Palvelu
  • Kalajoki
  • Julkinen palvelu

Veteraanien palvelut on tarkoitettu henkilöille, joilla on rintamasotilas-, rintamapalvelu- tai rintamatunnus. Veteraanikuntoutukseen voivat hakeutua vuosien 1939 – 1945 sotiin osallistuneet rintamasotilastunnuksen, rintamapalvelutunnuksen tai rintamatunnuksen omaavat veteraanit, jotka ovat haavoittumatomia tai joilla sotavammasta johtuva invaliditeetti on alle 10 %. Veteraanikuntoutus on maksutonta.

Rintamaveteraanit voivat hakea joko avo-, päivä- tai laitoskuntoutusta. Lisäksi rintamaveteraaneille myönnetään jalkahoitoon oikeuttavia maksusitoumuksia. Aviopuolisoilla ei ole oikeutta avo- eikä päiväkuntoutukseen.

Toimi näin

Kuntoutushakemus tehdään esitäytetylle lomakkeelle, joita on saatavana Neuvontapiste Verkosta, Kalajoen terveyskeskuksesta, Himangan palvelutoimistosta ja terveysasemalta sekä Merijärven terveysasemalta. Hakemuksessa pyydetään mainitsemaan, mitä kuntoutusta haette ensisijaisesti. Hakemukseen ei tarvitse liittää lääkärinlausuntoa, vaan hakijoita kutsutaan terveystarkastukseen tarvittaessa.

Hakemuksen voi palauttaa Kalajoen perusturvakeskukseen tai Himangan palvelutoimistoon. Kuntoutuspäätös toimitetaan kotiin.

Tausta ja lainsäädäntö

Rintamaveteraanit ovat oikeutettuja kuntoutukseen. Rintamaveteraaneja ovat henkilöt, jotka ovat osallistuneet Suomen vuosien 1939-1945 sotiin ja joille on myönnetty rintamasotilas-, rintamapalvelus- tai rintamatunnus. Kuntoutusetuus ei koske kriisinhallintatehtäviin ulkomailla osallistuneita henkilöitä.

Rintamaveteraani voi saada kuntoutusta kuntoutuslaitoksessa, fysikaalisessa hoitolaitoksessa, kylpylässä tai veljeskodissa. Kuntoutusta voi saada pitkäaikaisesti laitoksessa tai lyhytaikaisesti päivä- tai avopalveluna. On myös mahdollista, että palveluntuottaja järjestää palvelut kuntoutettavan kotiin.

Kuntoutuksen pituuteen vaikuttavat veteraanin terveydentila ja toimintakyky. Rintamaveteraanin aviopuoliso voi osallistua päivä- tai laitoskuntoutukseen yhdessä veteraanin kanssa. Terveyskeskus neuvoo tarvittaessa hakemuksen tekemisessä.

Laki rintamaveteraanien kuntoutuksesta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKalajoen kaupunki
Palvelusta vastaaKalajoen kaupunki
Alue Kalajoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kalajoen kaupunki
Päivitetty: 18.2.2020