suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Reseptin uusiminen

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Voit tehdä reseptin uusimispyynnön sähköisesti tai puhelimitse. Terveysasemilla uusitaan pääsääntöisesti vain terveysasemalla sairautensa vuoksi hoidossa olevien potilaiden lääkereseptejä.

Jos pyydät reseptin uusimista lääkkeestä, jonka käytöstä ei löydy tietoja Oulun kaupungin ylläpitämästä sairauskertomuksesta, toimita tarvittavat tiedot terveysasemalle esimerkiksi Oulun Omahoidon kautta.

Toimi näin

Tee reseptin uusimispyyntö Omakanta-verkkoasioinnin kautta tai pyydä uusimaan resepti vastaanotolla asioidessasi.

Voit myös soittaa hyvinvointikeskuksen tai terveysaseman ajanvaraus- ja neuvontapuhelimeen ja pyytää reseptin uusimista.

Kenelle ja millä ehdoin

Pääasiassa keskushermoston kautta vaikuttavia (PKV) lääkkeitä (esim. unilääkkeet, rauhoittavat lääkkeet ja vahvat kipulääkkeet) ei uusita terveysasemien päivystysvastaanotoilla. Reseptit uusitaan lääketieteellisin perustein voimassa olevan hoitosuunnitelman mukaisesti.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Reseptin uusimispyyntö tulee jättää aina siihen yksikköön, jossa potilasta on hoidettu. Lääkereseptin uusiminen saattaa edellyttää käyntiä lääkärin vastaanotolla. Reseptin uusimisen yhteydessä lääkärin on tarkistettava, että lääke sopii yhteen potilaan muiden käyttämien lääkkeiden kanssa.

Reseptin uusimista voi pyytää vastaanottokäynnin yhteydessä, apteekin kautta tai olemalla yhteydessä terveysasemaan. Kun potilas pyytää reseptin uusimista Kelan ylläpitämässä sähköisessä Omakanta-palvelussa, pyyntö menee reseptin kirjoittaneelle taholle. Jos uusimisessa ei ole mitään ongelmia, se tehdään kahdeksan päivän kuluessa.

Laki sähköisestä lääkemääräyksestä

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus lääkkeen määräämisestä

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 3.6.2020