suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Euran kunta

Reseptien uusinta

  • Palvelu
  • Eura
  • Julkinen palvelu

Euran terveyspalveluissa on käytössä eResepti-käytäntö. Resepti voidaan uusia sähköisesti ilmoittamalla siitä joko lääkärin vastaanotolle tai apteekkiin tai reseptin uusintapyynnön voit tehdä itse Kanta-palvelun kautta. Valmiit lääkemääräykset on noudettavissa apteekista viimeistään kahdeksan päivän kuluttua. Mikäli reseptin uusimispyyntöä ei käsitellä tuossa ajassa, uusimispyyntö vanhenee. Jos reseptiä ei voida uusia, ilmoitamme siitä sinulle.

Lääkäri kirjoittaa sinulle eReseptin ja sen tiedot tallennetaan valtakunnalliseen Resepti-keskukseen, josta kokonaislääkityksesi on tarkistettavissa. Terveydenhuollossa tietojesi katsomiseen tarvitaan suostumuksesi ja niitä voivat katsoa ainoastaan ne lääkärit ja sairaanhoitajat, jotka sinua hoitavat. Lääkärin vastaanotolla saat määrätystä lääkkeestä potilasohjeen, joka nopeuttaa asiointiasi apteekissa, voit noutaa lääkkeesi ilman potilasohjettakin.

Kela-kortti on välttämätön lääkekorvausten saamiseksi. Lääkkeen voi noutaa puolestasi joku toinen henkilö, hänellä on oltava mukanaan joko potilasohje tai sinun Kela-korttisi, jolla hän osoittaa oikeuden lääkkeen noutamiseen. Apteekissa farmaseutti tai proviisori hakee Reseptikeskuksesta eReseptin tiedot ja kirjoittaa sinne lääkkeen toimitustiedot. Lääkkeen tiedot tulostetaan lääkepakkaukseen kiinnitettävälle tarralle.

Kaikki tiedonsiirto terveydenhuollon, apteekkien ja Reseptikeskuksen välillä tapahtuu suojattuna tunnistettujen osapuolten kesken.

Täysi-ikäisenä voit katsella omia Reseptikeskuksessa olevia tietojasi osoitteessa http://www.kanta.fi/, johon kirjaudut henkilökohtaisilla verkkopalvelutunnisteilla.

Alaikäisen lapsen huoltajana voit hoitaa lapsesi resepteihin liittyviä asioita apteekissa ja terveydenhuollossa. Huoltajana voit tällä hetkellä asioida omakannassa alle 10-vuotiaan lapsesi puolesta. Toimintoa laajennetaan vaiheittain. Huoltajana voit katsoa lapsesi reseptejä ja terveystietoja, jotka on tallennettu 1.8.2016 alkaen sekä pyytää reseptin uusimista. Yli 10-vuotiaan lapsen huoltajana voit katsella vain niitä tietoja, jotka on tallennettu ennen kuin lapsesi on täyttänyt 10 vuotta. Jos alaikäinen lapsi arvioidaan terveydenhuollossa kypsäksi päättämään omasta hoidostaan, hänellä on oikeus päättää tietojensa näyttämisestä huoltajilleen sekä saa hoitaa lääkeresepteihin liittyviä asioita. 15-vuotias voi uusia reseptin apteekin kautta ja antaa siellä resepteihin liittyviä suostumuksia.

Toimi näin

Uusi resepti Kanta-palvelun kautta tai ilmoittamalla siitä vastaanotolle tai apteekkiin.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Laki sähköisestä lääkemääräyksestä

Perustiedot

Palvelusta vastaaEuran kunta
Alue Eura
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Euran kunta
Päivitetty: 27.1.2020