suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salon kaupunki

Reseptien uusiminen

  • Palvelu
  • Salo
  • Julkinen palvelu

Voit uusia reseptisi lääkärin vastaanoton yhteydessä, jolloin uusi resepti tulee voimaan välittömästi. Mikäli reseptin uusiminen ei vaadi lääkärin tapaamista, voit pyytää reseptin uusimista sähköisesti Omakanta-palvelussa, voit soittaa omalle terveysasemalle tai asioida paikan päällä, sekä voit pyytää apteekkia välittämään reseptin uusimispyynnön sille taholle, joka on kirjoittanut reseptin.

Toimi näin

Voit uusia reseptisi lääkärin vastaanotolla, jolloin uusi resepti tulee voimaan välittömästi.

Mikäli reseptin uusiminen ei vaadi lääkärin tapaamista, voit pyytää reseptin uusimista eri tavoilla:

  • Lähetä uusimispyyntö sähköisesti Kelan Omakanta-palvelun kautta (edellyttää tunnistautumista palveluun pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella). Omakanta toimittaa uusimispyynnön sille taholle, joka on kirjoittanut reseptin.
  • Asioi tai soita omalle terveysasemalle.
  • Pyydä reseptin uusimista apteekissa asioidessasi. Apteekki toimittaa reseptin uusimispyynnön sille taholle, joka reseptin on kirjoittanut.

Huomioithan, että reseptin uusimispyynnön käsittely voi kestää enintään 8 vuorokautta.

Lääkäri ei välttämättä uusi reseptejäsi, jos hänellä ei ole riittäviä tietoja lääkityksestäsi tai terveydentilastasi.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Reseptin uusimispyyntö tulee jättää aina siihen yksikköön, jossa potilasta on hoidettu. Lääkereseptin uusiminen saattaa edellyttää käyntiä lääkärin vastaanotolla. Reseptin uusimisen yhteydessä lääkärin on tarkistettava, että lääke sopii yhteen potilaan muiden käyttämien lääkkeiden kanssa.

Reseptin uusimista voi pyytää vastaanottokäynnin yhteydessä, apteekin kautta tai olemalla yhteydessä terveysasemaan. Kun potilas pyytää reseptin uusimista Kelan ylläpitämässä sähköisessä Omakanta-palvelussa, pyyntö menee reseptin kirjoittaneelle taholle. Jos uusimisessa ei ole mitään ongelmia, se tehdään kahdeksan päivän kuluessa.

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus lääkkeen määräämisestä

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSalon kaupunki
Palvelusta vastaaSalon kaupunki
Alue Salo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Salon kaupunki
Päivitetty: 7.4.2022