suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Reseptien uusiminen

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Reseptien uusiminen on tarpeen, kun lääkäri on määrännyt lääkkeen pitkäaikaiseen tai toistuvaan käyttöön. Kun sinulle määrätty lääke on loppumassa tai resepti on vanhentumassa, sinun on mahdollista tehdä reseptin uusimispyyntö. Voit uusia reseptisi lääkärin vastaanoton yhteydessä, jolloin uusi resepti tulee voimaan välittömästi. Mikäli reseptin uusiminen ei vaadi lääkärin tapaamista, voit pyytää r ...

Toimi näin

Voit uusia reseptin sähköisesti Omakanta-palvelussa, jos resepti on kirjoitettu julkisessa terveydenhuollossa. Apteekki voi pyynnöstäsi välittää reseptin uusimispyynnön sille taholle tai henkilölle, joka on kirjoittanut reseptisi.

Voit myös uusia reseptisi lääkärin vastaanoton yhteydessä tai jättää terveysasemalle pyynnön reseptin uusimisesta verkkopalvelussa tai puhelimitse. Löydät yhteystiedot kohdasta asiointikanavat.

Kenelle ja millä ehdoin

Huomioithan, että sähköisen reseptin uusimisen käsittelyaika on kahdeksan (8) päivää pyynnöstä.

Reseptit uusitaan pääsääntöisesti eResepteiksi.

Tausta ja lainsäädäntö

Reseptin uusimispyyntö tulee jättää aina siihen yksikköön, jossa potilasta on hoidettu. Lääkereseptin uusiminen saattaa edellyttää käyntiä lääkärin vastaanotolla. Reseptin uusimisen yhteydessä lääkärin on tarkistettava, että lääke sopii yhteen potilaan muiden käyttämien lääkkeiden kanssa.

Voit pyytää reseptin uusimista vastaanottokäynnin yhteydessä, apteekin kautta, Kelan ylläpitämässä sähköisessä OmaKanta-palvelussa tai olemalla yhteydessä sosiaali- ja terveyskeskukseen. Jos uusimisessa ei ole mitään ongelmia, se tehdään kahdeksan päivän kuluessa.

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus lääkkeen määräämisestä

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 29.5.2023