suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Reseptien uusiminen

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Voit uusia reseptisi lääkärin vastaanoton yhteydessä, jolloin uusi resepti tulee voimaan välittömästi. Mikäli reseptin uusiminen ei vaadi lääkärin tapaamista, voit pyytää reseptin uusimista sähköisesti Omakanta-palvelussa, voit soittaa terveyskeskuksen potilastoimistoon tai asioida paikan päällä, sekä voit pyytää apteekkia välittämään reseptin uusimispyynnön sille taholle, joka on kirjoittanut reseptin.

Toimi näin

Voit uusia reseptisi lääkärin vastaanotolla, jolloin uusi resepti tulee voimaan välittömästi.

Mikäli reseptin uusiminen ei vaadi lääkärin tapaamista, voit pyytää reseptin uusimista eri tavoilla:

  • Lähetä uusimispyyntö sähköisesti Kelan Omakanta-palvelun kautta (edellyttää tunnistautumista palveluun pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella). Omakanta toimittaa uusimispyynnön sille taholle, joka on kirjoittanut reseptin.
  • Asioi terveyskeskuksen potilastoimistossa.
  • Soita terveyskeskuksen potilastoimistoon.
  • Pyydä reseptin uusimista apteekissa asioidessasi. Apteekki toimittaa reseptin uusimispyynnön sille taholle, joka reseptin on kirjoittanut.
  • Huomioithan, että reseptin uusimispyynnön käsittely voi kestää enintään 8 vuorokautta.
  • Lääkäri ei välttämättä uusi reseptejäsi, jos hänellä ei ole riittäviä tietoja lääkityksestäsi tai terveydentilastasi.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Reseptin uusimispyyntö tulee jättää aina siihen yksikköön, jossa potilasta on hoidettu. Kun lääkäri on määrännyt käyttöön lääkkeen, joka on tarkoitettu pitkäaikaiseen tai toistuvaan käyttöön, lääkereseptin uusiminen saattaa onnistua ilman uutta lääkäritapaamista. Lyhytaikaiseen käyttöön tarkoitettuja lääkemääräyksiä ei voi uusia ilman lääkärin vastaanotolla käymistä. Reseptin uusimisen yhteydessä lääkärin on tarkistettava, että lääke sopii yhteen potilaan muiden käyttämien lääkkeiden kanssa.

Reseptin uusimista voi pyytää vastaanottokäynnin yhteydessä, apteekin kautta tai olemalla yhteydessä terveysasemaan. Kun potilas pyytää reseptin uusimista Kelan ylläpitämässä sähköisessä Omakanta-palvelussa, pyyntö menee reseptin kirjoittaneelle taholle. Jos uusimisessa ei ole mitään ongelmia, se tehdään kahdeksan päivän kuluessa.

Laki sähköisestä lääkemääräyksestä

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus lääkkeen määräämisestä

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNaantalin kaupunki
Palvelusta vastaaNaantalin kaupunki
Alue Naantali
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 9.3.2020