suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Reseptien uusiminen

  • Palvelu
  • Kuopio
  • Julkinen palvelu

Käytössä olevat paperireseptit käyvät edelleen niin kauan kuin ne ovat voimassa. Resepti uusitaan jatkossakin tarpeen mukaan eli silloin, kun resepti on mennyt vanhaksi tai reseptissä ei ole enää jäljellä toimitettavaa lääkettä.

Kun määrätty lääke on loppumassa tai resepti on vanhenemassa, voit pyytää paperireseptin uusimista terveydenhuollon toimipisteessä (esim. terveysasemalla). Apteekin kautta paperireseptin uusiminen sähköiseksi onnistuu, jos olet terveydenhuollossa saanut henkilökohtaisen informaation sähköisestä reseptistä. Sinulle ilmoitetaan, jos reseptiä ei uusita.

Paperireseptin uusiminen sähköiseksi reseptiksi tarkoittaa käytännössä uuden sähköisen reseptin kirjoittamista. Sinulle ei ilmoiteta uuden sähköisen reseptin kirjoittamisesta tekstiviestillä eikä puhelimitse. Joskus voi käydä niin, että uutta sähköistä reseptiä ei ole voitu laatia. Tällöin paperireseptisi uusitaan edelleen paperisena ja se palautetaan samaan apteekkiin, johon olet jättänyt sen uusittavaksi. Tämän vuoksi sinun on hyvä asioida siinä apteekissa, johon jätit paperireseptin uusittavaksi sähköiseksi reseptiksi.

Reseptien uusimista voi pyytää tiimihoitajilta. Yhteystiedot Puhelinajat hoitotiimeille -sivulla.

Sähköisen reseptin uusimista voit pyytää joko terveydenhuollon toimipisteessä (esim. terveysasemilla) tai apteekissa, kun määrätty lääke on loppumassa tai resepti on vanhenemassa. Apteekista reseptin uusimispyyntö välitetään terveydenhuoltoon, missä pyyntö käsitellään kahdeksan päivän kuluessa. Tämän vuoksi pyri uusimaan reseptit hyvissä ajoin ennen lääkkeiden loppumista.

Saat tiedon uusitusta sähköisestä reseptistä matkapuhelimeesi tekstiviestinä, jos olet antanut matkapuhelinnumerosi uusimispyynnön tuloksen ilmoittamista varten.

Reseptin voi uusia myös omakannan (www.kanta.fi) kautta. Uusimistavoista riippumatta uusittu resepti on nähtävissä www.kanta.fi-sivuilla Omakannassa. Omakannan www-linkin löydät kohdasta Linkit. Sinulle ilmoitetaan, jos reseptiä ei uusita.

Toimi näin

Voit uusia reseptin omahoitajan kautta tai sähköisesti www.kanta.fi -palvelussa (siellä kohta Omakanta).

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Reseptin uusimispyyntö tulee jättää aina siihen yksikköön, jossa potilasta on hoidettu. Lääkereseptin uusiminen saattaa edellyttää käyntiä lääkärin vastaanotolla. Reseptin uusimisen yhteydessä lääkärin on tarkistettava, että lääke sopii yhteen potilaan muiden käyttämien lääkkeiden kanssa.

Reseptin uusimista voi pyytää vastaanottokäynnin yhteydessä, apteekin kautta tai olemalla yhteydessä terveysasemaan. Kun potilas pyytää reseptin uusimista Kelan ylläpitämässä sähköisessä Omakanta-palvelussa, pyyntö menee reseptin kirjoittaneelle taholle. Jos uusimisessa ei ole mitään ongelmia, se tehdään kahdeksan päivän kuluessa.

Laki sähköisestä lääkemääräyksestä

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus lääkkeen määräämisestä

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuopion kaupunki
Palvelusta vastaaKuopion kaupunki
Alue Kuopio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 31.7.2020