suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kittilän kunta

Reseptien uusiminen

  • Palvelu
  • Kittilä
  • Julkinen palvelu

Reseptien uusinta tapahtuu Kittilän terveyskeskuksen vastaanotolla. Voit jättää uusintapyyntösi vaihtoehtoisesti joko poliklinikan ajanvarausluukulle, apteekkiin (maksullinen) tai tallettaa pyynnön sähköisesti omakanta-palvelussa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Apteekki perii välittämistään reseptien uusintapyynnöistä maksun.

Tausta ja lainsäädäntö

Reseptin uusimispyyntö tulee jättää aina siihen yksikköön, jossa potilasta on hoidettu. Kun lääkäri on määrännyt käyttöön lääkkeen, joka on tarkoitettu pitkäaikaiseen tai toistuvaan käyttöön, lääkereseptin uusiminen saattaa onnistua ilman uutta lääkäritapaamista. Lyhytaikaiseen käyttöön tarkoitettuja lääkemääräyksiä ei voi uusia ilman lääkärin vastaanotolla käymistä. Reseptin uusimisen yhteydessä lääkärin on tarkistettava, että lääke sopii yhteen potilaan muiden käyttämien lääkkeiden kanssa.

Reseptin uusimista voi pyytää vastaanottokäynnin yhteydessä, apteekin kautta tai olemalla yhteydessä terveysasemaan. Kun potilas pyytää reseptin uusimista Kelan ylläpitämässä sähköisessä Omakanta-palvelussa, pyyntö menee reseptin kirjoittaneelle taholle. Jos uusimisessa ei ole mitään ongelmia, se tehdään kahdeksan päivän kuluessa.

Laki sähköisestä lääkemääräyksestä

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus lääkkeen määräämisestä

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKittilän kunta
Palvelusta vastaaKittilän kunta
Alue Kittilä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kittilän kunta
Päivitetty: 17.3.2021