suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Rekrytoiva sotealan lähtömaakoulutus EU-/ETA-maat

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Rekrytoivalla lähtömaakoulutuksella tarkoitetaan koulutusta, joka järjestetään ulkomailta rekrytoitavalle osaajalle. Koulutus sisältää tutustumista ja perehdytystä tulevaan työpaikkaan, työelämään, yhteiskuntaan ja kulttuuriin Suomessa sekä suomen tai ruotsin kielen opetusta tavoitteena saavuttaa kielitaidon tavoitetaso. Kielitaidon tavoitetason määrittelee yleensä osaajan rekrytoiva suomalainen t ...

Toimi näin

  1. Ota yhteyttä paikalliseen ELY-keskukseen tai TE-toimistoon.
  2. Tee esitys yhteisrahoitteisesta palveluhankinnasta alueesi ELY-keskukselle. Täytä tulostettava lomake ja lähetä se alueesi ELY-keskukseen tai ota yhteyttä alueesi ELY-keskukseen.
  3. ELY-keskuksen edustaja on yhteydessä sinuun ja arvioi kanssasi tilanteen.
  4. Alueellinen ELY-keskus tekee sisäisen kilpailutuksen hankintajärjestelmään hyväksyttyjen palveluntuottajien kesken, jonka voittanut palvelun-tuottaja toteuttaa palvelun.
  5. Valituksi tuleva palveluntuottaja laatii toteutussuunnitelman työnantajan tarpeiden perusteella.
  6. ELY-keskus, työnantaja ja palveluntuottaja solmivat palvelusta hankinta-sopimuksen sekä sopivat palvelun yksityiskohdista.

Kenelle ja millä ehdoin

Rekrytoiva lähtömaakoulutus räätälöidään yrityksen ja koulutettavien tarpeiden mukaan. Työnantajan kanssa sovitaan koulutuksen tavoitteista, sisällöstä, kestosta ja toteutustavasta.

Koulutettavat ovat lähtömaassaan laillistettuja terveydenhuollon ammattilaisia.

Palvelutuote soveltuu niin pienten, keskisuurten kuin suurten yritysten tarpeisiin.

Palvelu on harkinnanvarainen ja maksullinen. Rekrytoivan lähtömaakoulutuksen rahoittavat työnantaja sekä työ- ja elinkeinohallinto yhdessä. Työnantajan maksuosuus on 50% kokonaishinnasta.

Palvelun toteuttaa

ELY-keskus

Muut vastuuorganisaatiot

Pohjois-Karjalan ELY-keskus, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Pirkanmaan ELY-keskus, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Kainuun ELY-keskus, Lapin ELY-keskus, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Pohjanmaan ELY-keskus, Pohjois-Savon ELY-keskus, Keski-Suomen ELY-keskus, Uudenmaan ELY-keskus, Satakunnan ELY-keskus, Etelä-Savon ELY-keskus, Hämeen ELY-keskus

Palvelusta vastaa

ELY-keskus
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 16.2.2023