suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Rakennusvalvonta

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Hirvensalmen kunta
Alue: Hirvensalmi
Palvelun kieli: suomi

Rakennusvalvonta

Rakennusvalvonta opastaa, neuvoo ja valvoo rakentamiseen liittyvissä asioissa. Tässä perustietoa rakentamista suunnitteleville.

Rakennuslupa

Rakennuksen rakentamiseen on oltava rakennuslupa (MRL 125 §). Lupa tarvitaan myös sellaiseen korjaus- ja muutostyöhön, joka on verrattavissa rakennuksen rakentamiseen, sekä rakennuksen laajentamiseen tai sen kerrosalaan laskettavan tilan lisäämiseen. Jos korjaus- ja muutostyöt vaikuttavat asukkaiden turvallisuuteen ja terveyteen, tulee niihin myös hakea rakennuslupaa. Luvanvaraista on rakennuksen tai sen osan käyttötarkoituksen olennainen muuttaminen. Pienet rakennushankkeet edellyttävät toimenpidelupaa (MRL 126 §). Toimenpidelupaa edellyttävästä rakentamisessa on tarkemmat määräykset Hirvensalmen kunnan rakennusjärjestyksessä.

Rakennuksen purkamiseen ei voi ryhtyä ilman lupaa asemakaava-alueella tai alueella, jolla on rakennuskielto (MRL 127 §). Rakennustarkastaja myöntää rakennusluvan enintään kaksi huoneistoisen asuinrakennuksen rakentamiseksi hyväksytylle rakennuspaikalle. Samoin rakennusluvan talousrakennuksen kuten saunan, aitan, varaston ym. vastaavan rakentamiseksi. Muut rakennusluvat myöntää rakennuslautakunta. Rakennuslautakunta kokoontuu pääsääntöisesti kuukauden 3. tiistai. Rakennustarkastaja toimii kokouksen esittelijänä. Hirvensalmen kunnan rakennusvalvonnassa teitä palvelee:

Rakennustarkastus

Rakennustarkastaja Petri Luukkonen

puh. 050 380 6889

sähköposti petri.luukkonen at hirvensalmi.fi

Rakennustarkastajan toimistoajat: maanantai klo 8-11 ja 12-15, perjantai klo 8-11. Muuna aikana sopimuksen mukaan.

Toimistosihteeri Sanna Pöntinen

puh. 050 362 5142

sähköposti sanna.pontinen at hirvensalmi.fi

Toimistosihteeri Satu Myyryläinen

puh. 050 408 2785

sähköposti satu.myyrylainen at hirvensalmi.fi


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Lupamaksut vahvistettujen taksojen mukaan


Palvelun toteuttaa: 
Hirvensalmen kunta