suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Rakennusvalvonnan arkistopalvelut

  • Palvelu
  • Tampere
  • Julkinen palvelu

Rakennusvalvonta arkistoi lupapäätöksen liitteineen, vahvistetut pääpiirustukset, toimitetut erityissuunnitelmat ja muut selvitykset, jotka ovat olleet tarpeen rakennustyön määräysten mukaisuuden toteamiseksi. Lisäksi arkistosta löytyvät rakennustyön valvontaan liittyvät asiakirjat kuten loppukatselmuspöytäkirjat.

Toimi näin

Rakennusvalvonnan arkiston digitoitu pääpiirustusaineisto on saatavilla Tapsa-palvelusta.

Palvelun kautta ei ole saatavilla julkisuuslain perusteella salassa pidettäviksi määriteltyjä lupien piirustuksia. Palvelusta on myös rajattu pois pelastus-, sosiaali- ja terveys-, sekä sivistystoimen käyttämien rakennusten piirustuksia.

Jos tiedontarve koskee muita kuin Tapsa-palvelussa olevia pääpiirustuksia, niin halutut asiakirjat voidaan tilata nähtäville Frenckellin palvelupisteelle. Asiakirjapyyntö tehdään sähköisellä lomakkeella.

Lisätietoa löytyy Tampereen rakennusvalvonnan sivuilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Rakennusvalvonnan asiakirjat ovat julkisia, ja kenellä tahansa on oikeus tutustua niihin. Kunnilla on velvollisuus arkistoida tarpeellisiksi katsotut asiakirjat. Kunta taltioi rakennus- ja toimenpidelupapiirustukset sekä esimerkiksi rakenne- ja ilmanvaihtopiirustukset rakennusvalvonnan arkistoon. Useilla kaupungeilla on käytössä sähköinen rakennuspiirustusaineiston verkkokauppa.

Rakennuksen suunnittelijalla on tekijänoikeuslain mukainen tekijänoikeus suunnitelmaan.

Palvelun toteuttaa

Tampereen kaupunki

Palvelusta vastaa

Tampereen kaupunki
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 14.4.2022