suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porin kaupunki

Rakennusvalvonnan arkistopalvelut

  • Palvelu
  • Pori
  • Julkinen palvelu

Kunnilla on velvollisuus arkistoida tarpeellisiksi katsotut asiakirjat. Kunta taltioi rakennus- ja toimenpidelupapiirustukset sekä esimerkiksi rakenne- ja ilmanvaihtopiirustukset sekä vesi- ja viemäripiirustukset rakennusvalvonnan arkistoon.

Rakennuksen suunnittelijalla on tekijänoikeuslain mukainen tekijänoikeus suunnitelmaan. Rakennusvalvonnan asiakirjat ovat julkisia ja kenellä tahansa on oike ...

Toimi näin

Ota yhteyttä ympäristöviraston asiakaspalveluun joko sähköpostitse tai puhelimitse tai käytä arkistopalvelun tilauslomaketta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kysyjän tulee esittää rakennuspaikan osoite tai kiinteistötunnus, tietyissä tapauksissa alkuperäisen rakentajan nimi. Asiakirjat ovat julkisia niitä kohteita lukuun ottamatta, jotka poliisi on ilmoittanut salaisiksi.

Tausta ja lainsäädäntö

Rakennusvalvonnan asiakirjat ovat julkisia, ja kenellä tahansa on oikeus tutustua niihin. Kunnilla on velvollisuus arkistoida tarpeellisiksi katsotut asiakirjat. Kunta taltioi rakennus- ja toimenpidelupapiirustukset sekä esimerkiksi rakenne- ja ilmanvaihtopiirustukset rakennusvalvonnan arkistoon. Useilla kaupungeilla on käytössä sähköinen rakennuspiirustusaineiston verkkokauppa.

Rakennuksen suunnittelijalla on tekijänoikeuslain mukainen tekijänoikeus suunnitelmaan.

Palvelun toteuttaa

Porin kaupunki

Palvelusta vastaa

Porin kaupunki
Tekstistä vastaa: Porin kaupunki
Päivitetty: 18.5.2022