suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nokian kaupunki

Rakennusvalvonnan arkistopalvelut

  • Palvelu
  • Nokia
  • Julkinen palvelu

Rakennusvalvonnan arkistomateriaaliin voit tutustua ennakkotilauksella rakennusvalvonnassa. Jos haluat materiaalia kopioituna itsellesi, ota yhteyttä rakennusvalvontaan ja sovi materiaalin luovuttamisesta kopiolaitokselle. Ole sen jälkeen yhteydessä kopiolaitokseen, joka noutaa materiaalin rakennusvalvonnasta.

Toimi näin

Voit tutustua piirustuksiin ja muihin lupa-asiakirjoihin rakennusvalvonnassa ennakkoon sovittuna aikana. Arkiston asiakirjoja voit tarvittaessa kopioida arkistossa, mutta et voi saada niitä ulkopuolelle lainaan.

Arkistomateriaalia tilattaessa, sinun tulee yksilöidä haluamasi materiaali (esim. lupa-asiakirjat, pääpiirustukset, rakennesuunnitelmat). Tee tilaus sähköpostitse rakennusvalvontaan. Sähköpostiosoite on rakennusvalvonta_nok@nokiankaupunki.fi. Materiaalin toimitusaika on noin 14-30 vuorokautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Rakennusvalvonta ei luovuta arkistomateriaalia suoraan yksityishenkilöille.

Palvelu on maksullinen.

Asiakirjoista voi saada tilauksesta erilaisia selvityksiä, todistuksia ja oikeaksi todistettuja jäljennöksiä. Ne voivat olla maksullisia.

Arkistopalvelusta veloitetaan palvelumaksutaksan mukainen maksu. Tilaukseen tulee liittää laskutustiedot (yrityksen Y-tunnus tai tilaajan henkilötunnus).

Tausta ja lainsäädäntö

Rakennusvalvonnan asiakirjat ovat julkisia, ja kenellä tahansa on oikeus tutustua niihin. Kunnilla on velvollisuus arkistoida tarpeellisiksi katsotut asiakirjat. Kunta taltioi rakennus- ja toimenpidelupapiirustukset sekä esimerkiksi rakenne- ja ilmanvaihtopiirustukset rakennusvalvonnan arkistoon. Useilla kaupungeilla on käytössä sähköinen rakennuspiirustusaineiston verkkokauppa.

Rakennuksen suunnittelijalla on tekijänoikeuslain mukainen tekijänoikeus suunnitelmaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNokian kaupunki
Palvelusta vastaaNokian kaupunki
Alue Nokia
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nokian kaupunki
Päivitetty: 29.5.2019