suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liperin kunta

Rakennusvalvonnan arkistopalvelut

  • Palvelu
  • Liperi
  • Julkinen palvelu

Vanhoja lupa-asiakirjoja säilytetään kunnanviraston arkistoissa. Liperin kunnan rakennusvalvontaan voi tehdä pyynnön julkisten tietojen saamiseksi arkistosta. Pyynnön voi tehdä sähköpostitse, puhelimitse tai käymällä paikan päällä. Asiakirjoihin voi tulla tutustumaan rakennusvalvontaan ja tarvittaessa saada tiedot kopioina tai skannattuna asiakkaan ilmoittamaan osoitteeseen. Liperin kunnassa ei arkistoida erikoispiirustuksia, kuten ilmanvaihtopiirustuksia.

Toimi näin

Piirustuksiin ja muihin lupa-asiakirjoihin voi tutustua rakennusvalvonnassa ennakkoon sovittuna aikana. Arkiston asiakirjoja voi tarvittaessa kopioida arkistossa, mutta niitä ei saa ulkopuolelle lainaan. Toimitusajat vaihtelevat, ja tilaukset kannattaa tehdä ajoissa. Lupa-asiakirjat haetaan arkistoista ja hakijalle ilmoitetaan, kun asiakirjat ovat nähtävissä. Yleensä on hyvä varautua 1–2 viikon vastausaikaan, mutta henkilöstön vuosilomien aikana on varauduttava kuukauden vastausaikaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Asiakirjat ovat julkisia henkilötietoja lukuun ottamatta.

Asiakirjoista voi saada tilauksesta erilaisia selvityksiä, todistuksia ja oikeaksi todistettuja jäljennöksiä. Ne voivat olla maksullisia.

Arkistoselvitystyön ja kopioiden hinta määräytyy rakennusvalvonnan taksojen mukaisesti. Taksat tarkastetaan vuosittain.

Tausta ja lainsäädäntö

Rakennusvalvonnan asiakirjat ovat julkisia, ja kenellä tahansa on oikeus tutustua niihin. Kunnilla on velvollisuus arkistoida tarpeellisiksi katsotut asiakirjat. Kunta taltioi rakennus- ja toimenpidelupapiirustukset sekä esimerkiksi rakenne- ja ilmanvaihtopiirustukset rakennusvalvonnan arkistoon. Useilla kaupungeilla on käytössä sähköinen rakennuspiirustusaineiston verkkokauppa.

Rakennuksen suunnittelijalla on tekijänoikeuslain mukainen tekijänoikeus suunnitelmaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLiperin kunta
Palvelusta vastaaLiperin kunta
Alue Liperi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Liperin kunta
Päivitetty: 16.11.2021