suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Honkajoen kunta

Rakennusvalvonnan arkistopalvelut

  • Palvelu
  • Honkajoki
  • Julkinen palvelu

Kunnilla on velvollisuus arkistoida tarpeellisiksi katsotut asiakirjat. Rakennuksen suunnittelijalla on tekijänoikeuslain mukainen tekijänoikeus suunnitelmaan. Piirustuksiin ja muihin lupa-asiakirjoihin voi tutustua ottamalla yhteyttä rakennustoimistoon. Arkistopalveluun sisältyy myös neuvontaa sekä henkilökohtaisesti että puhelimitse.

Toimi näin

Voit tutustua piirustuksiin ja muihin lupa-asiakirjoihin rakennusvalvonnassa ennakkoon sovittuna aikana. Arkiston asiakirjoja voit tarvittaessa kopioida arkistossa, mutta et voi saada niitä ulkopuolelle lainaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Asiakirjoista voi saada tilauksesta erilaisia selvityksiä, todistuksia ja oikeaksi todistettuja jäljennöksiä. Ne voivat olla maksullisia.

Maksu veloitetaan asiakirjojen lunastusmaksutaksan mukaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Rakennusvalvonnan asiakirjat ovat julkisia, ja kenellä tahansa on oikeus tutustua niihin. Kunnilla on velvollisuus arkistoida tarpeellisiksi katsotut asiakirjat. Kunta taltioi rakennus- ja toimenpidelupapiirustukset sekä esimerkiksi rakenne- ja ilmanvaihtopiirustukset rakennusvalvonnan arkistoon. Useilla kaupungeilla on käytössä sähköinen rakennuspiirustusaineiston verkkokauppa.

Rakennuksen suunnittelijalla on tekijänoikeuslain mukainen tekijänoikeus suunnitelmaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHonkajoen kunta
Palvelusta vastaaHonkajoen kunta
Alue Honkajoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Honkajoen kunta
Päivitetty: 4.6.2020